Μπίνεϊ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα επικίνδυνο γεγονός»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αναβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού και πλέον είναι γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2021.Ο  Ζακ Μπίνεϊ επισημαίνει τους κινδύνους 

Μπίνεϊ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα επικίνδυνο γεγονός»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο τον επόμενο Ιούλιο θα είναι μια «μοναδικά επικίνδυνη» διοργάνωση και απαιτείται ευελιξία από τους διοργανωτές εν μέσω της αβεβαιότητας της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά εάν δεν έχει κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο μέχρι τότε, λένε οι ιατροί.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα η μείωση του κόστους

Η Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβαν την αναβολή των Αγώνων, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήσεις εάν οι Αγώνες μπορούν να γίνουν σε 15 μήνες από τώρα.

«Όταν μιλάμε για επαναφορά των αθλημάτων με γεμάτα γήπεδα, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε για να μπορέσει να κάνει ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Ζακ Μπίνεϊ, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εβελίνα Παπάζογλου: «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του επόμενου έτους, αλλά οι διοργανωτές αναμένουν λίγες αλλαγές στο αρχικό σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής από εθελοντές, αλλά αυτό μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξο, δήλωσε ο Μπίνεϊ, ειδικός σε θέματα υγείας του αθλητή.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι «ένα επικίνδυνο γεγονός», πρόσθεσε, λόγω των απειλών που εκπροσωπούν οι θεατές που θα έρθουν από πολλές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ