Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα η μείωση του κόστους

Λιγότερο από έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων πραγματοποίησαν την πρώτη τους τηλεδιάσκεψη.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα η μείωση του κόστους

Από τις επαφές των δύο πλευρών προέκυψε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η μείωση του κόστους της κορυφαίας διοργάνωσης που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ορισμένες αρχές, όπως το γεγονός ότι οι Αγώνες το 2021 θα πρέπει να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα σχέδια που είχαν προγραμματιστεί για το 2020.

Όσον αφορά τους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων, ο γενικός διευθυντής του OCOG, Τοσίρο Μούτο, ανέφερε πως ήδη υπάρχουν επαφές με τους φορείς των 43 εγκαταστάσεων, σχετικά με την ικανότητά τους να φιλοξενήσουν τα προγραμματισμένα αθλήματα το 2021 και ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι τα μέτρα σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του Covid-19 θα ενσωματωθούν στον σχεδιασμό για τους Αγώνες το 2021 σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως οι αθλητές θα υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ενώ πιο εμπεριστατωμένο σχέδιο αναμένεται να καταρτιστεί εντός του Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ