Υγεία η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων

Η λογική «πονάει χέρι, κόψει χέρι» όχι μόνο δεν οδηγεί σε λύσεις, αλλά χειροτερεύει τα πράγματα.

Υγεία η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων

Η «καραντίνα» καλά κρατεί και το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το εάν θα πρέπει να διακοπούν τα πρωταθλήματα στη χώρα μας! Κακώς, κατά την άποψή μας, γιατί η συγκεκριμένη κουβέντα καλό θα είναι να... περιμένει και μπορεί να «περιμένει».

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αυτή τη χρονική στιγμή να... ρίχνουν κάποιοι στο τραπέζι προτάσεις για οριστική διακοπή πρωταθλημάτων, ενώ ακόμη βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου.

Δεν γίνεται στην Ελλάδα να συζητάμε από τώρα για τη διακοπή, ουσιαστικά, της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τη στιγμή που σε άλλες χώρες της Ευρώπης με περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό και χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, ομάδες, παίκτες και προπονητές πιέζουν για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Έστω και με καθυστέρηση και αφού το επιτρέψουν οι κυβερνήσεις.

Για παράδειγμα, την ώρα που Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ζητούν τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, στην Ιταλία, όπου... καίγεται ο κόσμος, οι ομάδες πόλο (παίκτες, προπονητές) στέλνουν επιστολή στην Ομοσπονδία της χώρας και ζητάνε, εάν και εφόσον το επιτρέψει η κυβέρνηση φυσικά, οι αγώνες να συνεχιστούν το καλοκαίρι και να ολοκληρωθεί η σεζόν με 2-3 μήνες καθυστέρηση, από τη στιγμή μάλιστα που μεταφέρθηκαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021.

Οποιαδήποτε απόφαση, αυτή τη στιγμή, για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων στα δικά μας τα μάτια σημαίνει παραίτηση!

Οι ομάδες, οι παίκτες και οι παράγοντες δεν πρέπει να βγάζουν προς τα έξω αυτή την εικόνα. Το μένουμε σπίτι για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία δεν σημαίνει αυτομάτως πως σταματάμε να υπάρχουμε, να ζούμε, να αναπνέουμε και να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα.

Η λογική «πονάει χέρι, κόψει χέρι» όχι μόνο δεν οδηγεί σε λύσεις, αλλά χειροτερεύει τα πράγματα. Σε οποιοδήποτε κοινωνικό κομμάτι, πολλώ δε μάλλον στον αθλητισμό, σε μια περίοδο μάλιστα όπου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και να αφυπνίσει τον κόσμο.

Αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε. Η πιο εύκολη λύση για όλους αυτή τη στιγμή θα ήταν να πούμε «για το καλό της υγείας, σταματάμε τα πάντα και τα ξαναλέμε από το φθινόπωρο».

Σαφώς και υπάρχει η σωστή οδηγία να «μένουμε σπίτι», αλλά για την ώρα τουλάχιστον δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι μπορεί να συμβεί από τον Μάιο και μετά. Σίγουρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε οριστική διακοπή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά θα ήταν άδικο για τους αθλητές, τους προπονητές, τις ομάδες και τον κόσμο τους να παρθεί μια τέτοια «σκληρή» απόφαση, πριν ακόμη μιλήσουν οι ειδικοί κι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας την κατάσταση.

Στα δικά μας τα μάτια, η ολοκλήρωση ειδικά της φετινής αγωνιστικής περιόδου ~έστω και με 2-3 μήνες «παράταση»~ θα σημαίνει υγεία, γιατί θα έχουμε καταφέρει να νικήσουμε τον ιό αλλά και τους φόβους μας. Οι αθλητές, οι προπονητές και οι ομάδες καλούνται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να βγάλουν στον... αγωνιστικό χώρο πίστη, πείσμα, αισιοδοξία και φυσικά υπομονή.

Σε καμία περίπτωση όμως παραίτηση και μεμψιμοιρία...