Ολυμπιακός: Παρών στην τηλεδιάσκεψη του προγράμματος Big4Sports

Στην τηλεδιάσκεψη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Big4Sports συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. 

Ολυμπιακός: Παρών στην τηλεδιάσκεψη του προγράμματος Big4Sports

Εκπρόσωποι τεσσάρων ευρωπαϊκών αθλητικών φορέων (EPSI, SPORSORA, ICSS, Catalan Sport Council) και πέντε ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων (Ολυμπιακός, Χασκ Μλάντοστ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βίνερ, Άαλμποργκ) συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Big4Sports. Η συνάντηση αυτή είχε αρχικά οριστεί να πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ υπό τον συντονισμό της Χασκ Μλάντοστ, αλλά λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 οι συνεργαζόμενοι φορείς συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εθνικών κυβερνήσεων.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ανασκόπηση των δράσεων που έχουν λάβει χώρα μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του προγράμματος. Τους προηγούμενους μήνες οι συμμετέχοντες σύλλογοι και οργανισμοί προχώρησαν στη συγγραφή ειδικού εγχειριδίου που αποσκοπεί στην καταγραφή των αρχών της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό. Οι αρχές αυτές αναμένεται να εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες στις εσωτερικές διεργασίες των συμμετεχόντων, όπως επίσης εκτιμάται ότι θα διαδοθούν σε μεγάλο αριθμό αθλητικών φορέων ανά την Ευρώπη. Οι ιθύνοντες συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα του προγράμματος καθώς επίσης και για θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης των δράσεων για τους επόμενους μήνες.

* Το BIG4SPORTS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του ERASMUS+ και αποσκοπεί στον εντοπισμό και στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης των αθλητικών οργανώσεων και ως εκ τούτου την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας