Πινγκ - Πονγκ: Αναβολή των διασυλλογικών μπαράζ στο ΣΕΦ!

«Θύμα» του κορονοϊού έπεσε και το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ελλάδα, αφού για προληπτικούς λόγους αναβλήθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες μπαράζ που είχαν αρχικά οριστεί για τις 13-15 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Πινγκ - Πονγκ: Αναβολή των διασυλλογικών μπαράζ στο ΣΕΦ!

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα το αγωνιστικό πρόγραμμα στην επιτραπέζια αντισφαίριση πλήττεται δεύτερη φορά λόγω των ειδικών συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί από την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας. Αφού στάθμισε τα νεότερα στη δύσκολη κατάσταση, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αποφάσισε ν’ αναβάλλει τους αγώνες μπαράζ του προσεχούς Σαββατοκύριακου, καθώς και την προγραμματισμένη απονομή των επάθλων για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων.

Τα μπαράζ για τις διασυλλογικές κατηγορίες Α1 και Α2, τα μπαράζ ανόδου της Β’ Εθνικής, τα προ-μπαράζ της Β’ Εθνικής Λοιπής χώρας, όπως και τα ματς κατάταξης για τη Γ’ Αττικής ανδρών είχαν οριστεί για το τριήμερο από τις 13 μέχρι τις 15 Μαρτίου στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν έγινε το ανοιχτό αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Μετσόβου ύστερα από την απόφαση, που πήρε ο δήμος της ηπειρωτικής πόλης την τελευταία στιγμή…

«Αναβάλλεται η διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ, των προ-μπαράζ και η τελετή απονομής επάθλων, που θα γίνονταν στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ 13-14-15/3/2020», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Μπορεί να προηγήθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τέλεση των αθλητικών εκδηλώσεων χωρίς κόσμο τις προσεχείς δύο εβδομάδες, ωστόσο η ομοσπονδία έλαβε κυρίως υπόψη ότι η αίθουσα του αθλήματος στο φαληρικό στάδιο θα συγκέντρωνε πολύ περισσότερα άτομα, από αυτά που απαιτούνται για τη διεξαγωγή ενός και μόνο αγώνα ομαδικού σπορ.

Συνολικά άλλωστε, είναι πάνω από 30 οι ομάδες με δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ (ακόμη κι αν αναβάλλονταν μόνο οι απονομές των τελευταίων χρόνων στα διασυλλογικά, ώστε ν’ αποφευχθεί μεγαλύτερος συνωστισμός). Έκρινε λοιπόν, ότι δεν έπρεπε να διακινδυνεύσει τίποτα στην προσπάθεια για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού και οδηγήθηκε με αυτό το σκεπτικό στην απόφαση για αναβολή.

Μπροστά στην πρωτόγνωρη κατάσταση η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις και θ’ αποφασίσει στην πορεία για τη νέα ημερομηνία τέλεσης των μπαράζ. Επίσης, για το αναπτυξιακό πρωτάθλημα στο Δερβένι Κορινθίας, που έχει οριστεί για τις 21-22 Μαρτίου, όπως και για τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων, που προγραμματίστηκαν για το ίδιο μέρος την επόμενη μέρα, 23 του μήνα, θα υπάρξει από την ομοσπονδία νεότερη ανακοίνωση.