Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Τάσου Μπουντούρη

Η Ελληνική Ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του Τάσου Μπουντούρη.

Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Τάσου Μπουντούρη

Αναλυτικά:

Παγωμένος είναι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Τάσου Μπουντούρη χθες το βράδυ στον Άλιμο.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπουντούρης, έπειτα από τροχαίο!

Από την πρώτη στιγμή η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε στο πλευρό του στο Γενικό Κρατικό. Κι επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε κρεβάτι στην εντατική μονάδα, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ Απόστολου Παπαθανασίου κι αφού συμφώνησαν και τα δύο παιδιά του ο Θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Από νωρίς το πρωί η ΕΙΟ ενημέρωσε σχετικά τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (ο Τάσος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας) και τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Μπουντούρης να μεταφερθεί σε εντατική μονάδα δημόσιου νοσοκομείου.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών.

«Μεταφέρθηκε διασωληνωμένος σε καταστολή στις 02.00. Έχει μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κατάγματα στο οστικό κρανίο αριστερά, κατάγματα κλείδας, κατάγματα πλευρών, θλάση στον αριστερό πνεύμονα και βρίσκεται σε νευροχειρουργική παρακολούθηση καθώς και σε παρακολούθηση από ορθοπαιδικούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και, μέχρι στιγμή, η κατάστασή του είναι σταθερή. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε προβλέψεις. Η κρανιοεγκεφαλική κάκωση πάντοτε είναι απρόβλεπτη σε ότι αφορά την εξέλιξή της. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται σταθερά και δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις κάποιας νευροχειρουργικής παρέμβασης», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο διευθυντής της ΜΕΘ Γεώργος Γεωργιάδης.