Ιστιοπλοΐα: Αργυρό μετάλλιο για τους Παπαθανασίου - Νούτσο στη Γαλλία

Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Στέλιος Νούτσος κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ιστιοπλοΐα: Αργυρό μετάλλιο για τους Παπαθανασίου - Νούτσο στη Γαλλία

Με το καλύτερο τρόπο κλείνει το 2019 για την ελληνική ιστιοπλοΐα καθώς το αργυρό μετάλλιο στα Σταρ κατέκτησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου – Στέλιος Νούτσος στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της «63ης Nice Christmas Reggatta» του European Winter Circuit που δίνει 250 βαθμούς για τη συμμετοχή στον τελικό του περίφημου Star Sailor League.

Στον αγώνα έτρεξαν συνολικά 26 σκάφη με 52 αθλητές από 9 χώρες και το μετάλλιο των ιστιοπλόων του Ολυμπιακού αποκτά μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλα ονόματα της κλάσης και της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας γενικότερα.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Αυστριακός Χ. Σπιτζάουερ με πλήρωμα τον Κ. Νεχάμερ, οι οποίοι συγκέντρωσαν 13 βαθμούς. Οι Α. Παπαθανασίου - Σ. Νούτσος με το σκάφος «THRYLOS» ήταν δεύτεροι με 24 βαθμούς και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ιταλοί Π. Ναζάρο – Α. Βόνγκερ με 30 βαθμούς. Ο διάσημος Γάλλος Ξ. Ρόχαρτ – Ολυμπιονίκης της Αθήνας και παγκόσμιος πρωταθλητής - με πλήρωμα τον Τ. Γκιόργκι τερμάτισε στη 10η θέση.

Σε σύνολο επτά ιστιοδρομιών το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε 1ο, 10ο, 3ο, 2ο, 8ο, 1ο, και 9ο αντίστοιχα. Μετά τη μεγάλη τους επιτυχία οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι δήλωσαν αισιόδοξοι για την παρουσία τους στον τελικό του Star Sailor League, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2020 στις Μπαχάμες.