Ακόμη περιμένουν τον πρωθυπουργό...

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει στο ΦΩΣ για τα χρυσά παιδιά της Ελλάδας που ακόμη περιμένουν να τους δει ο πρωθυπουργός

Ακόμη περιμένουν τον πρωθυπουργό...

Τι Παρασκευή κι αυτή για τον ελληνικό αθλητισμό, Μεγάλη Παρασκευή με παιδιά που διαπρέπουν σε όλα τα σπορ και αυτή την περίοδο καμαρώνουμε για τα ανδραγαθήματα της εθνικής πόλο ανδρών, που ακόμη περιμένουν να τους δει ο πρωθυπουργός, του Γιάννη Ανετοκούμπο και του Στέφανου Τσιτσιπά.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου έχει σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια. Τον Αύγουστο του 2017 είχε κερδίσει στο Βελιγράδι το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο, μεσολάβησε η πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό και χθες back to back το παγκόσμιο στο Κουβέιτ.

Με τη λήξη του αγώνα άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή τα τηλεγραφήματα που λέγαμε παλιά, οι αναρτήσεις που λέμε τώρα από τους πολιτικούς μας, αλλά αυτά τα παιδιά ακόμη περιμένουν να τα δει ο πρωθυπουργός. Το 2017 ο τότε υπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε υποσχεθεί ότι θα τους πάει στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά οι μήνες κυλούσαν και ποτέ δεν έγινε το ραντεβού. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και πήγε στην εθνική πριν από τις εκλογές, αλλά μετά τους ξέχασε κι αυτός ως πρωθυπουργός. Ο νυν υπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υποσχέθηκε ότι θα πάει τους θριαμβευτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Κορέας στον πρωθυπουργός, αλλά από τότε πέρασαν εβδομάδες, μήνες… Για να δούμε αν θα συναντηθούν οι δρόμοι τους με τους παγκόσμιους πρωταθλητές πόλο.

Φυσικά τα παιδιά δουλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με στόχο την πρόοδο τους, την κατάκτηση της κορυφής και δεν έχουν αυτοσκοπό να συναντηθούν με τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Ακόμη και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας έφυγε από το Κουβέιτ, δεν ξέρουμε βέβαια αν γύρισε για τον τελικό!

Ελλάδα - Σερβία 6-4: Back to back οι νέοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο!

Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος Αρ., Γωνιωτάκης, Μητράκης τα ονόματα των πολιστών και Τεό Λοράντος ο προπονητής τους. Έτσι για να τους μαθαίνουμε, πριν ακόμη καθιερωθούν στις μεγάλες ομάδες και ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό που είναι το ελληνικό πόλο.

Τσιτσιπάς και Αντετοκούνμπο

Την ώρα που γινόταν ο τελικός του παγκοσμίου πόλο, έπαιζε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο κοντινό Αμπου Ντάμπι κόντρα στον Τζόκοβιτς. Τον κέρδισε με ανατροπή και έδειξε ότι έχει πια τον αέρα του εκ των κορυφαίων του τένις στον κόσμο, μετά και τον θρίαμβο του στο Λονδίνο. Αυτοί που κάποτε κοσμούσαν με αφίσες το δωμάτιο του, τώρα υποκλίνονται στον Έλληνα τενίστα.

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 2-1: Είναι πλέον ο κακός του «δαίμονας» και με ανατροπή! (highlights)

Λίγο νωρίτερα, ξημερώματα Παρασκευής, μετά από ένα εύστοχο τρίποντο στον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς επί των Λος Άντζελες Λέικερς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με κίνηση του έδειξε να ζητάει το στέμμα του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς για να το φορέσει ο ίδιος.Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απολαυστικός στον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Λος Άντζελες Λέικερς, αφού στη νίκη της ομάδας του με 111-104, πέτυχε 34 πόντους ευστοχώντας μάλιστα σε 5 τρίποντα, αριθμό που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζητάει το στέμμα του Λεμπρόν

Προφανώς με αυτόν τον τρόπο ήθελε χαριτολογώντας να δείξει ότι είναι έτοιμος να πάρει τα σκήπτρα από τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ως γνωστόν ο άσος των «λιμνάνθρωπων» φέρει το ψευδώνυμο «βασιλιάς», για αυτό και η κίνηση του «Greek freak».

Όλοι οι παραπάνω κοσμούν την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης και οι πολιτικοί έχουν ανάγκη τους αθλητές, όχι οι αθλητές τους πολιτικούς. Γιατί τόσο οι Αντετοκούνμπο, όσο και ο Τσιτσιπάς και οι πολίστες έφτασαν στην κορυφή χάρη στο δικό τους μόχθο, αλλά και την φροντίδα των γονιών τους, που στερούνται υλικά αγαθά για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Οι πολιτικοί τους μαθαίνουν εκ των υστέρων…