Γιάννης Σγουρόπουλος: Πρεμιέρα στην Μπουντεσλίγκα

Νέα εμπειρία και νέες παραστάσεις από αύριο για τον Γιάννη Σγουρόπουλο στη Γερμανία.

Γιάννης Σγουρόπουλος: Πρεμιέρα στην Μπουντεσλίγκα

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών κάτω των 21 ετών, Γιάννης Σγουρόπουλος, προετοιμάζεται από τις αρχές του μήνα σε μία από τις πιο προηγμένες χώρες στην επιτραπέζια αντισφαίριση και το Σάββατο (17/8) αρχίζει τις αγωνιστικές δραστηριότητες με τη νέα του ομάδα, την Γκρενζάου. Στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα το ιστορικό σωματείο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπαντ Κονιγκσχόφεν, παρατάσσεται πλήρες και ο Έλληνας άσος από την πλευρά του θα επιδιώξει να συνδυάσει αξιόλογη εμφάνιση με νίκες. Να σημειωθεί ότι με αυτό το ματς η Γερμανία γίνεται η τρίτη ξένη χώρα, στην οποία αγωνίζεται σε διασυλλογικό επίπεδο μετά τη Γαλλία και τη Σουηδία.

Ο Σγουρόπουλος θα είναι, ως γνωστόν, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Ήδη άρχισε προετοιμασία εδώ και δύο βδομάδες στο σύγχρονο προπονητικό κέντρο του Οξενχάουζεν, το οποίο αποτελεί και τη βάση του. Έχει την ευκαιρία να προπονείται με σπουδαίους διεθνείς αθλητές και σκοπός του είναι να εμφανίσει κι άλλη βελτίωση στην πρώτη κιόλας χρονιά του στη χώρα των σημερινών πρωταθλητών Ευρώπης του αθλήματος. Το Γκρενζάου απέχει από εκεί τρεις ώρες με το τρένο. Με αφορμή τις πρώτες ημέρες της δουλειάς στο Οξενχάουζεν, αλλά και το ματς της 1ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ο 19χρονος άσος δήλωσε: «Η προπόνηση εδώ είναι πολύ δυνατή και ιδιαίτερα ποιοτική. Προπονούμαι πολλές ώρες καθημερινά σε άριστες συνθήκες, ενώ έχω τη δυνατότητα να παίζω με διαφορετικούς και τοπ παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η νέα κατάσταση θα με βοηθήσει στην εξέλιξή μου. Όσον αφορά στην Μπουντεσλίγκα το γνωρίζω ότι θα είναι μία δύσκολη σεζόν γιατί θα παίζω σ’ ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης και με κορυφαίους αθλητές. Απώτερος σκοπός είναι η περαιτέρω βελτίωση. Πιστεύω ότι θ’ αποκομίσω πολλά οφέλη από τα παιχνίδια αυτά και θα με βοηθήσουν στο να γίνω καλύτερος».

Στο πρωτάθλημα παίρνουν μέρος 12 ομάδες. Η Γκρενζάου στοχεύει βασικά στην παραμονή. Ο Σγουρόπουλος έχει συμπαίκτες τρεις πολύ καλούς διεθνείς αθλητές από διαφορετικές χώρες. Τον νεαρό Αμερικανό Τζα Κάνακ, τον Ιταλό Μιχάι Μπομποτσίκα και τον Δανό Άντερς Λιντ. Γερμανός είναι ο προπονητής και ονομάζεται Κρις Πφέιφερ.

Μετά την πρεμιέρα με την Μπαντ Κονιγκσχόφεν ο Ελευσίνιος άσος θα στρέψει την προσοχή του στο World Tour της Τσεχίας. Τη Δευτέρα αναχωρεί για το Όλομουτς, το οποίο θα φιλοξενήσει το δυνατό τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου. Στο διπλό ανδρών ο Σγουρόπουλος θ’ αγωνιστεί με τον Ρουμάνο συνομήλικό του Κριστιάν Πλετέα. Δεν έχει δηλώσει στο διπλό μικτό, που επίσης περιλαμβάνεται στο όπεν, δεδομένου ότι έχει γίνει και ολυμπιακό αγώνισμα.