Πινγκ-Πόνγκ: Η κλήρωση στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων για τις εθνικές μας ομάδες

Η Ελλάδα πληροφορήθηκε τους αντιπάλους της στις κατηγορίες των νέων, των νεανίδων, των παίδων και των κορασίδων

Πινγκ-Πόνγκ: Η κλήρωση στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων για τις εθνικές μας ομάδες

Με την κλήρωση των γκρουπ του ομαδικού, που κλασικά γίνεται τον Ιούνιο, καταγράφηκε η πρώτη πράξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων 2019. Η Ελλάδα πληροφορήθηκε τους αντιπάλους της στις κατηγορίες των νέων, των νεανίδων, των παίδων και των κορασίδων.

Η μεγάλη ετήσια διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Οστράβα της Τσεχίας από τις 7 έως τις 16 Ιουλίου, θα συγκεντρώσει 40 χώρες και περιλαμβάνει και τα ατομικά αγωνίσματα. Στο ομαδικό οι εθνικές ομάδες αγωνίζονται κάθε χρόνο σε δύο διαφορετικά επίπεδα.

Με βάση τα αποτελέσματα από το περσινό πρωτάθλημα στο Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας, η Ελλάδα θα έχει φέτος στο επίπεδο Α (στην 1η κατηγορία δηλαδή) το συγκρότημα των νέων, ενώ παίδες, νεάνιδες και κορασίδες βρίσκονται στο επίπεδο Β. Θυμίζουμε ότι τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν στην Οστράβα συνολικά 14 αθλητές κι αθλήτριες: 4 νέοι, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες.

Στο ομαδικό νέων η εθνική μας (που δεν έχει πια στη σύνθεση τον 19χρονο δις πρωταθλητή Ευρώπης της κατηγορίας Γιάννη Σγουρόπουλο) κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ. Είναι στην 4η σειρά των seeding και θ’ αντιμετωπίσει το Βέλγιο (επικεφαλής), τη Σουηδία και τη Σερβία. Οι συμμετοχές στο ομαδικό νέων θα είναι 39.

Στο ομαδικό νεανίδων του European Youth Championships η Ελλάδα βρέθηκε στο 7ο γκρουπ, δηλαδή το 3ο του επιπέδου Β. Θα συναντήσει την Αγγλία και τη Μολδαβία. Μετέχουν 37 ομάδες.

Οι παίδες τέθηκαν επικεφαλής στο 9ο γκρουπ, που είναι το 5ο του επιπέδου Β. Θα βρουν μπροστά τους τη Βουλγαρία, την Αυστρία και τη Λετονία. Εδώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 39 εθνικές ομάδες.

Στο ομαδικό κορασίδων τέλος με παρούσες 32 ομάδες η εθνική μας είναι επικεφαλής στο 5ο γκρουπ, δηλαδή το 1ο του επιπέδου Β. Θα έχει τέσσερις αντιπάλους και συγκεκριμένα τη Σλοβενία, την Εσθονία, τη Γεωργία και την Ισλανδία.