Ολυμπιακός: Ενας Ερασιτέχνης... επαγγελματίας Πρωταθλητής (vids)

"Θρύλε ξεκόλλα, τα έχεις πάρει όλα", λέει ένα γνωστό σύνθημα των φίλων του Ολυμπιακού, το οποίο αποδείχθηκε και φέτος επί του πρακτέου στα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη.

Ολυμπιακός: Ενας Ερασιτέχνης... επαγγελματίας Πρωταθλητής (vids)

Ενας Ερασιτέχνης... επαγγελματίας συλλέκτης τίτλων, αφού σάρωσε στο διάβα του όλα τα πρωταθλήματα στα ομαδικά αθλήματα (πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ, γυναικείο μπάσκετ).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη φετινή χρονιά για τον Ερασιτέχνη, κάνοντας το "6 στα 6" τη φετινή χρονιά στα ομαδικά αθλήματα. Με τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (28-21), έκανε το 3-1 στη σειρά των τελικών και στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ΠΟΛΟ

Λίγες ώρες νωρίτερα, η ανδρική ομάδα πόλο, περνούσε σαν σίφουνας από τον Λαιμό κερδίζοντας εύκολα τη Βουλιαγμένη και με νίκες 3-1 έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ. Η ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου, η οποία έχει μπροστά της το final 8 του LEN Champions League, έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος!

Τον τίτλο κατέκτησε και η γυναικεία ομάδα πόλο, η οποία με νίκες 3-2 επί της Βουλιαγμένης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας για 6η διαδοχική χρονιά.

Η ομαδάρα του Χάρη Παυλίδη, η οποία άγγιξε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο φέτος, αλλά ηττήθηκε στον τελικό.

ΒΟΛΕΪ

O Ολυμπιακός έκανε το... νταμπλ σε άνδρες - γυναίκες και στο βόλεϊ! Στους άνδρες, πήρε ρεβάνς από τον ΠΑΟΚ για τον χαμένο τελικό Κυπέλλου, τον σκούπισε στη σειρά των τελικών (3-0) και κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία του!

Κούπα και για τις γυναίκες, οι οποίες είναι οι αυτοκράτειρες του αθλήματος τα τελευταία 7 χρόνια με ισάριθμα νταμπλ! Οι ερυθρόλευκες αντιμετώπισαν στον τελικό τον Πανναξιακό και έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου!

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έπαιζαν και φέτος μόνα τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 96-39 του ΠΑΟΚ, στον δεύτερο τελικό της Α1 Γυναικών, γράφοντας το 4-0 στη σειρά (ο Ολυμπιακός είχε μεταφέρει τις 2 νίκες κανονικής περιόδου), με το οποίο στέφθηκαν αήττητες πρωταθλήτριες Ελλάδας!

Σε όλους αυτούς τους τίτλους, σε όλα αυτά τα φετινά επιτεύγματα, στάθηκε και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ο οποίος με μια δημοσίευση στο instagram φρόντισε να υπενθυμίσει (και φέτος) ποιος είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη.