Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 7-11 : Θρυλικός πρωταθλητής για έβδομη σερί χρονιά

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Κολυμβητήριο του Λαιμού τη Βουλιαγμένη με 11-7 και κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Πόλο Ανδρών. 

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 7-11 : Θρυλικός πρωταθλητής για έβδομη σερί χρονιά

Ένας φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός, κέρδισε εύκολα 11-7 τη Βουλιαγμένη μέσα στο Λαιμό και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 3-1 νίκες. Είναι το 7ο σερί πρωτάθλημα για την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, που μετρά 33 συνολικά τίτλους εκ των οποίων οι 19 τα τελευταία 21 χρόνια! Από το 1999 μέχρι σήμερα, μόνο το 2006 (Εθνικός) και το 2012 (Βουλιαγμένη) έχασε το πρωτάθλημα ο Θρύλος.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης όπως και το Σάββατο στον τρίτο τελικό, έτσι και σήμερα, απέδειξαν πως είναι οι κορυφαίοι. Άμυνα από γρανίτη (2/9 στον παραπάνω ο ΝΟΒ), πάθος, διάθεση και σωστές επιλογές στην επίθεση έδωσαν στον Ολυμπιακό μια άνετη νίκη μέσα στο Λαιμό και φυσικά τον τίτλο. Μάλιστα ο Θρύλος είχε στον παίκτη παραπάνω 5/8, δείγμα της αυτοσυγκέντρωσης και της σοβαρότητας της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου! Η Βουλιαγμένη που έγραψε ιστορία αφού κατάφερε να…σπάσει το αήττητο του Θρύλου στην Ελλάδα (Α1 ανδρών) ύστερα από έξι χρόνια, δεν μπόρεσε στον τρίτο και τον τέταρτο τελικό να σταθεί εμπόδιο και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο Γιάννης Φουντούλης άνοιξε το σκορ, 5.30 για το τέλος της πρώτης περιόδου με γκολ στον παίκτη παραπάνω (0-1), σε ένα πρώτο τρίλεπτο όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν εξαιρετικοί αμυντικά. Ο ΝΟΒ δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον Πάβιτς αλλά και οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έκαναν δυνατό ξεκίνημα αμυντικά με τον Άντονι Χρύσανθος για είναι και πάλι φοβερός κάτω από τα δοκάρια. Έβγαλε σουτ του Δερβίση στον παραπάνω (1/2) και στη συνέχεια είπε όχι στον Μουρίκη και κράτησε το 0-1. Στον πρώτο παραπάνω της Βουλιαγμένης, ο Χρήστος Αφρουδάκης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του ενώ στη συνέχεια ο Μπούσλιε απείλησε δυο φορές. Την πρώτη η μπάλα πέρασε άουτ και στη δεύτερη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αμυντικά ο Θρύλος ήταν απροσπέλαστος όπως και ο Πάβιτς και έτσι ο Γενηδουνιάς 1.13 πριν από το τέλος της περιόδου, με όμορφο σουτ από την περιφέρεια πέτυχε το 0-2, σε ένα οκτάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη τους επίθεση στη δεύτερη περίοδο σκόραραν. Ο Μουρίκης πήρε την αποβολή του Καπετανάκη (2η) και εν συνεχεία ο Αργυρόπουλος έκανε το 0-3 στον παίκτη παραπάνω. Η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν απάντησε αμέσως όμως με τον Μπούχα να κρεμάει τον Πάβιτς μειώνοντας σε 3-1 (6.52 για το τέλος του ημιχρόνου). Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στο ΝΟΒ να πλησιάσει περισσότερο καθώς στην επόμενη επίθεση ο Γενηδουνιάς δοκίμασε το χέρι του και δικαιώθηκε γράφοντας το 4-1. Ο άσος του Θρύλου είχε πάρει…φωτιά και δεν σταμάτησε να πυροβολεί. Έτσι στα μισά της περιόδου ήταν εκείνος που πέτυχε και το 5-1 για τον Θρύλου που έβγαλε και την επόμενη άμυνα στον λιγότερο (0/3). Μάλιστα ο διεθνής φουνταριστός Δημήτρης Νικολαΐδης, αφού πήρε το φάουλ από τον Καλογερόπουλο, εκτέλεσε αμέσως και έγραψε το 6-1 για έναν Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση. Ο Πάβιτς ένα λεπτό πριν από το τέλος σταμάτησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Σολανάκη και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ. Ο Γούνας πήρε την αποβολή από το Νίκο Κουρούβανη και ο Μυλωνάκης, τη στιγμή που έμπαινε ο παίκτης του ΝΟΒ, μια υπέροχη κίνηση απέφυγε τον Αφρουδάκη και διαμόρφωσε το 7-1 που ήταν και σκορ πρώτου ημιχρόνου. 0/4 ο ΝΟΒ στον παραπάνω και 3/5 ο Ολυμπιακός στα πρώτα 16 λεπτά του τελικού.

Δυο γρήγορα γκολ στον παίκτη παραπάνω είχαμε στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. Ο Μπούσλιε πέτυχε το 1-8 για να απαντήσει ο Γκιουβέτσης (2-8). Μάλιστα ο τελευταίος ήταν αυτός που 5.09 πριν από το τέλος της περιόδου πέτυχε και το τρίτο τέρμα για την ομάδα της Βουλιαγμένης (3-8). Ο Ολυμπιακός που στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε μόλις ένα τέρμα, μέσα σε ένα τρίλεπτο δέχθηκε δύο κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Θοδωρή Βλάχο. Ο κόουτς βέβαια είδε την ομάδα του να απαντάει αμέσως με τον Γιάννη Φουντούλη από την περιφέρεια (3-9). Ο Βλάχος έριξε στον τελικό και τον Ζερδεβά στη θέση του Πάβιτς, θέλοντας να δώσει χρόνο και στον διεθνή Έλληνα πορτιέρε που έπαιξε ως αντίπαλος κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο Σολανάκης από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 9-4 για να ακολουθήσει το γκολ από τον Μπούσλιε στον παραπάνω (5/7) με τον Κροάτη να γράφει το 10-4 που ήταν και το σκορ στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου. Το πιο χορταστικό με τις δυο ομάδες να σκοράρουν από τρεις φορές.

Τα πάντα είχαν κριθεί στο Λαιμό, με τον κόσμο του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης να περιμένει τη λήξη για να πανηγυρίσει ένα ακόμη νταμπλ. Ο Μπάσιτς 4.55 πριν από το τέλος του αγώνα από την περιφέρεια έκανε το 5-10, με τους Πειραιώτες να ροκανίζουν το χρόνο ουσιαστικά, εκδηλώνοντας τις επιθέσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Γιάννης Φουντούλης με το τρίτο προσωπικό του τέρμα – όσο και ο Γενηδουνιάς – πέτυχε το 11-5 βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Ποντικέας σκόραρε και για τη Βουλιαγμένη (11-6) ενώ είχαμε μπει στο τελευταίο λεπτό του τελικού ενώ ο ίδιος με τέρμα στον παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-5, 3-3, 3-1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 2, Κουρούβανης Ν., Γούβης, Αφρουδάκης, Μπούχα 1, Ποντικέας 2, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Βλάσσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 3, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Κάκαρης, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος.