Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-5: Πρωταθλητής για έκτη σερί χρονιά

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε της Βουλιαγμένης στο Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» με 7-5 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. 

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-5: Πρωταθλητής για έκτη σερί χρονιά

Ο Ολυμπιακός υπέταξε 7-5 τη Βουλιαγμένη στον πέμπτο τελικό και κατέκτησε πανάξια ένα ακόμη πρωτάθλημα, με 3-2 νίκες. Έκτος σερί τίτλος για την κορυφαία ομάδα της χώρας και δέκατο στην ιστορία του τμήματος, που δεν λέει να παραδώσει το στέμμα. «Καμίνι» το κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, έσπρωξε τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου.

Στο ξεκίνημα του πέμπτου τελικού δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Πρες στην αρχή που κατέληγε σε ζώνη για τον Ολυμπιακό που είχε και πάλι σε καλή μέρα την Σταματοπούλου. Η Βουλιαγμένη με δυνατή άμυνα πάνω στην Ασημάκη, δεν φοβήθηκε να δώσει ποινές, βλέποντας τις «ερυθρόλευκες» να ξεκινούν με 0/3 στην παίκτρια παραπάνω στο πρώτο πεντάλεπτο. Η Ασημάκη πριν συμπληρώσουμε τρία λεπτά αγώνα, από τα δυο μέτρα (άφησε πίσω της την Ελληνιάδη) ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ μετά την πάσα της Τσουκαλά αλλά η Χαραλαμπίδη που πάντα έχει καλά ξεκινήματα στους τελικούς, ήταν αυτή που...έσπασε τη ζώνη του Ολυμπιακού (4.30 για το τέλος της περιόδου). Οι «ερυθρόλευκες» αμυντικά ήταν και πάλι εξαιρετικές όπως όμως και η Βουλιαγμένη με τη Τζόνσον επίσης να έχει ξεκινήσει ζεστή και κράτησε το 1-1 με τον Ολυμπιακό να έχει 0/5 στην παίκτρια παραπάνω και 2/2 στην παίκτρια λιγότερο. Σταματοπούλου, Τζόνσον ήταν οι καλύτερες της περιόδου με τις παίκτριες και των δυο ομάδων να είναι νευρικές και με πολλά άσχημα τελειώματα.

Ένταση και αποβολή για την Καμμένου

Η Βουλιαγμένη μπήκε με γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο. Άλλαξαν ωραία τη μπάλα οι κοπέλες του ΝΟΒ, η Χυδηριώτη κινήθηκε έξυπνα πίσω από την Ασημάκη και εκτέλεσε για το 1-2. Η Ασημάκη πήρε μια ακόμη αποβολή κι αυτή τη φορά η Τσουκαλά βρήκε στόχο (1/6) για τον Ολυμπιακό που απάντησε αμέσως (2-2) και έβγαλε και την άμυνα (μια ακόμη) στη λιγότερη με την Μαστρόκαλου να μην μπορεί να νικήσει την Σταματοπούλου. Μάλιστα στην επόμενη επίθεση κι ενώ τελείωνε ο χρόνος η Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια, ξεγέλασε τη Τζόνσον για το 3-2, με τις «ερυθρόλευκες» να γυρίζουν «τούμπα» το ματς πριν καλά-καλά το καταλάβει ο ΝΟΒ που δεν μπορούσε να βρει γκολ στην παραπάνω (0/4) αλλά ούτε καν στην κόντρα. Είναι χαρακτηριστικό πως 2.02 πριν από το τέλος του ημιχρόνου, η Τζόνσον με γρήγορα πάσα ακριβείας έβγαλε τη Χυδηριώτη φάτσα με το γκολ αλλά η διεθνής περιφερειακή του ΝΟΒ έκανε μια «λόμπα» στην αγκαλιά της Σταματοπούλου. Η πορτιέρε του Θρύλου δεν μπόρεσε να σταματήσει όμως τη Διαμαντοπούλου (1.13 για το τέλος του οκταλέπτου) σε μια φάση όπου και πάλι ο ΝΟΒ κυκλοφόρησε καλά και σωστά τη μπάλα για να «σπάσει» τη ζώνη των γηπεδούχων. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμη ευκαιρία στην παραπάνω αλλά η επίθεση ήταν και πάλι κακή με τα μπλοκ να βγάζουν εύκολα και να μην αλλάζει το 3-3. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε 1/7 στην παραπάνω ενώ ο ΝΟΒ 0/4.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με ένα σημαντικό πρόβλημα για την Αλεξία Καμμένου αφού σε μια μονομαχία με την Ασημάκη, η Διαμαντοπούλου τραυματίστηκε στον ώμο και ζήτησε αμέσως αλλαγή αλλά στη συνέχεια κι αφού τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πέρασε στο ματς. Οι άμυνες βέβαια είχαν και πάλι τον πρώτο λόγο με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ένα γκολ από την περιφέρεια στα μισά της περιόδου όταν σε σουτ της Μπάκλινγκ, η Τζόνσον έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια της (4-3) αλλά ο ΝΟΒ απάντησε αμέσως με τη Ράνεϊ (4-4). Ο τελικός ήταν και πάλι συγκλονιστικός με την Τσουκαλά να σκοράρει στην παραπάνω (2/8) στην πρώτη ποινή που δόθηκε σε αυτό το οκτάλεπτο, που ήταν ίσως το πιο άναρχο από τα προηγούμενα δυο, με τις κοπέλες να παίζουν χωρίς μυαλό και φανερό άγχος όσο πλησιάζαμε στο φινάλε της σπουδαίας αναμέτρησης. Φορτωμένες με ποινές (2) στο φινάλε της περιόδου ήταν οι Μπάκλινγκ, Τσουκαλά από τον Ολυμπιακό και Κώτσια από το ΝΟΒ.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με επιθετικό της Ασημάκη και δυο χαμένες προσπάθειες για γκολ της Ράνεϊ (η πρώτη στην παραπάνω). Έτσι στην επόμενη επίθεση με τις δυο ομάδες να παίζουν με παίκτρια λιγότερη (από μια αποβολή για Μπάκλινγκ, Ξενάκη) η Ασημάκη με υπέροχο γυριστό έγραψε το 6-4 μέσα σε αποθέωση κι ενώ απέμεναν 6.00 λεπτά για το φινάλε. Για τη Βουλιαγμένη χάθηκε ακόμη μια επίθεση στην παραπάνω (0/7) αλλά στη συνέχεια χάθηκε η μπάλα από τον Ολυμπιακό και η Ράνεϊ από την περιφέρεια μείωσε και πάλι στο γκολ (6-5, 3.57 για το φινάλε). Η Σταματοπούλου 3.00 πριν από το τέλος έβγαλε υπέροχα το σουτ της Διαμαντοπούλου. Το ίδιο σκηνικό 2.08 για το τέλος με τις ίδιες πρωταγωνίστριες για να...τελειώσει το ματς η Ελευθερία Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω γράφοντας το 7-5 55 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-1, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Μπάκλινγκ 1, Βάσω Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Παναγιώτα Νίνου, Γιαννοπούλου.