Χριστοφιδέλης: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω...»

Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» βρέθηκαν οι Κώστας Χριστοφιδέλης, Έμι Τερβαπόρτι, Γιώργος Παντελάκης και Εβίνα Σταμάτη.

Χριστοφιδέλης: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω...»

Αφιερωμένη στις πιο πρόσφατες κατακτήσεις τίτλων και συγκεκριμένα στο 29ο πρωτάθλημα της ομάδας βόλεϊ ανδρών και στο 4ο σερί αήττητο νταμπλ της ομάδας μπάσκετ γυναικών ήταν η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» που μεταδίδεται από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα 90,4).

Για τις επιτυχίες μίλησαν ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ο Εμι Τερβαπόρτι, ο Γιώργος Παντελάκης και η Εβίνα Σταμάτη.

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεων που έγιναν στη «Μεγάλη μου αγάπη»:

Κώστας Χριστοφιδέλης

Για τον κόσμο στον τελικό: «Ήταν πολύ όμορφες στιγμές. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτή την ατμόσφαιρα. Ήταν μοναδικό και μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα κατακτήσαμε την πολυπόθητη κούπα του πρωταθλητή. Η χρονιά ήταν δύσκολη και αυτό δίνει άλλη ομορφιά στην κατάκτηση του τίτλου. Ο κόσμος όταν γεμίζει το γήπεδο γίνεται ένα με τους παίκτες. Όταν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ μας έδινε ώθηση, μας εμψύχωνε και βοήθησε τα μέγιστα στην ανατροπή των δυο σετ αλλά και του τίτλου καθ’όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε: «Πολύ πιεστική χρονιά, χάσαμε στον ημιτελικό και στερηθήκαμε το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός πάντα επενδύει στην ποιότητα των αθλητών και στο βάθος του ρόστερ. Στα δύσκολα βρίσκει πάντα τις λύσεις και έχει την ποιότητα να διαχειριστεί καταστάσεις. Στεναχωρηθήκαμε για το κύπελλο αλλά δεν μας πτόησε συσπειρωθήκαμε και επιστρέψαμε στους τελικούς φτάνοντας σε μια ακόμα κούπα. Είμαστε καλύτερη ομάδα και το αποδείξαμε στην πράξη».

Για τη συνέχεια της καριέρας του: «Αυτό που βίωσα από τον κόσμο του Ολυμπιακού ήταν πολύ συγκινητικό στον τελευταίο αγώνα. Μου ζήταγαν να συνεχίζω να παίζω. Το πλήρωμα του χρόνου πάντα φτάνει για όλους όμως κάποια στιγμή. Έδωσα τα πάντα, πήρα πάρα πολλά, είμαι γεμάτος, είμαι χαρούμενος. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω αλλά ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει σημασία. Ο κόσμος θα έχει πάντα μια ειδική θέση στην καρδιά μου. Πρώτα θα μιλήσω με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μετά θα πάρω οποιαδήποτε απόφαση. Νιώθω τυχερός που έζησα μοναδικές στιγμές με την φανέλα του Ολυμπιακού και ο σύλλογος μου έδωσε τη δυνατότητα να πανηγυρίσω δυο ευρωπαϊκούς τίτλους αλλά και να παίξω με συμπαίκτες Έλληνες και ξένους παγκοσμίου κλάσης».

Έμι Τερβαπόρτι

Για την ατμόσφαιρα στον τελευταίο τελικό: «Το Ρέντη μια ώρα πριν από το αγώνα ήταν γεμάτο και δεν σταμάτησαν οι φίλαθλοι μας να τραγουδούν μέχρι και τον τελευταίο πόντο. Μας έδωσαν ώθηση και είναι πάντα μοναδικό να παίζεις για τέτοιο κόσμο».

Για τον αρχηγό, Κώστα Χριστοφιδέλη: «Ο αρχηγός μας είναι ο πιο έμπειρος, ο πιο ήρεμος μέσα και έξω από το γήπεδο που έχω συναντήσει ποτέ και μας οδηγούσε στα δύσκολα».

Για τη σεζόν: «Ο χαμένος ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ ήταν μια άτυχη στιγμή, Παρόλα τα προβλήματα τραυματισμών, είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, δεν έγινε αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Στο τέλος της σεζόν δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα».

Για το μεγαλείο της οικογένειας του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Έρχονται από τα άλλα τμήματα να σε παρακολουθήσουν και στους τελικούς ήρθε να μας δει και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη οικογένεια και είναι μοναδικό αυτό που έζησα φέτος. Από τις μεγαλύτερες υποστηρίκτριες του συλλόγου έγινε και η κόρη μου που τραγουδούσε τον ύμνο της ομάδας».

Γιώργος Παντελάκης

Για τη φετινή ομάδα: «Φέτος άλλαξε λίγο η δομή της ομάδας. Πολλοί πίστεψαν ότι ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί και ίσως κάνει και κάποια ήττα. Αυτό μας πείσμωσε. Οι παίκτριες που έμειναν είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα. Δεν φανήκαμε καθόλου αποδυναμωμένες και αυτό είναι επίτευγμα των παικτριών, που έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν και στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται δουλειά και υπάρχει συνεχής εξέλιξη».

Για την Ευρώπη: «Στην Ευρώπη, έχοντας το μικρότερο μπάτζετ και παίζοντας στα προκριματικά με μια ομάδα με μεγάλη ιστορία πήραμε την πρόκριση και στην πορεία δείξαμε ότι μας άξιζε. Ήταν μια χρονιά με σημαντικά μαθήματα και κάναμε πολύ καλά παιχνίδια. Όταν περάσαμε τα προκριματικά πολλοί είπαν ότι θα εκτεθούμε, αλλά εμείς δώσαμε το 110% σε κάθε παιχνίδι και γινόμασταν καλύτεροι συνεχώς. Αυτό άλλαξε και την προπόνηση μας, που έγινε πιο ανταγωνιστική και μας ανέβασε επίπεδο για ακόμα μια χρονιά και στην Ελλάδα».

Για το μεγαλείο του Ολυμπιακού: «Είναι ευθύνη να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι φανέλα με μεγάλη ιστορία που την σέβονται σε όλο τον κόσμο. Στον Ολυμπιακού πρωταγωνιστούν όλα του τα τμήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτό και οικονομικά δεν είναι εύκολο».

Για τα μέλη του Ολυμπιακού: «Από τα μέλη και τους φιλάθλους μας ξεκινούν όλα. Με 50 ευρώ το χρόνο μπορεί ένας φίλαθλος να δει πάνω από 100 άτομα. Είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη του και τον θέλουμε πάντα στο πλευρό μας. Με την δικιά του ώθηση γράφετε πάντα η ιστορία. Δεν είναι κλισέ να λέμε ότι ο κόσμος είναι ο έξτρα παίκτης. Οι φίλαθλοι δίνουν και την ψυχή τους από την κερκίδα».

Εβίνα Σταμάτη

Για την Ευρώπη: «Στην Ευρωλίγκα ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα η παρουσία μας και κάναμε πολύ αξιόλογη παρουσία. Θέλαμε να το ευχαριστηθούμε, δεν είχαμε εμπειρία, τα δίναμε όλα σε κάθε αγώνα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Πιστεύαμε σε εμάς και για αυτό είδαμε και τα παιχνίδια που είδαμε. Τα παλέψαμε όλα τα παιχνίδια, αυτή είναι η νοοτροπία μας αλλά στην Ελλάδα, λόγω του επιπέδου δεν φαίνεται αυτό. Στην Ευρώπη φάνηκε, καθώς υπήρξαν παιχνίδια που χάσαμε στο τέλος. Πλέον ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει αυτή η χρονιά».

Για το μέλλον του μπάσκετ γυναικών: «Πολλοί θεωρούν ότι το μπάσκετ είναι μόνο αντρικό άθλημα. Είναι σημαντικό να μπει το μπάσκετ γυναικών στον ευρωπαϊκό χάρτη καθώς τα μικρά κοριτσάκια θα έχουν εικόνες και θα θελήσουν να δοκιμάσουν. Η δουλειά στις ακαδημίες είναι πολύ σημαντική και κομβική».

Για το να αγωνίζεσαι στο Σ.Ε.Φ.: «Οι φορές που αγωνιστήκαμε στο Σ.Ε.Φ. θα μου μείνουν αξέχαστες. Είναι από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Όλες αισθανόμαστε έτσι. Είναι το γήπεδο που έχουν γραφτεί ιστορικές στιγμές».