Προκρίθηκε στην οκτάδα και διεκδικεί μετάλλιο ο Σγουρόπουλος!

Για τον γύρο των «16» του απλού ανδρών απέκλεισε με 4-0 σετ τον Βέλγο Τιμπό Ντάρσις, μπήκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21 και σήμερα (9/3) το βράδυ παίζει για θέση στο βάθρο των νικητών!

Προκρίθηκε στην οκτάδα και διεκδικεί μετάλλιο ο Σγουρόπουλος!

Σούπερ Γιάννης Σγουρόπουλος εντυπωσιάζει και στο Γκοντομάρ και διεκδικεί ένα ακόμα ευρωπαϊκό μετάλλιο! Για τον γύρο των «16» του απλού ανδρών απέκλεισε με 4-0 σετ τον Βέλγο Τιμπό Ντάρσις, μπήκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21 και το βράδυ παίζει για θέση στο βάθρο των νικητών!

Αντίπαλός του θα είναι ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα με τον οποίο έχει παράδοση «ομηρικών» αναμετρήσεων. Ο 19χρονος Ελευσίνιος εμφανίζεται σε καλή κατάσταση, συναρπάζει με τα αποτελέσματά του απέναντι σε αθλητές με καλύτερες θέσεις στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης κι έχει όλες τις προϋποθέσεις να βρεθεί στα μετάλλια σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπειτα από τα δυο χρυσά στο απλό νέων το 2017 και το 2018.

Στις 20:25 ώρα Ελλάδας σήμερα (9/3) το ματς της 8άδας στο τραπέζι 3.

Στο παιχνίδι με τον Ντάρσις ο Σγουρόπουλος είχε την υπεροχή και παρότι είχαν «κλειστό» σκορ όλα τα σετ κατάφερε να τα πάρει με σωστές επιλογές στα κρίσιμα σημεία. Στο διπλό ανδρών ο Σγουρόπουλος και ο Ρώσος Αρτούρ Αμπούσεφ έμειναν στις θέσεις 9-16.

Αφού πέρασε τα δύο στάδια των γκρουπ ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή κληρώθηκε στη 16άδα με τον Βέλγο Τιμπό Ντάρσις, που είχε πάρει τη 2η προνομιούχο θέση στον δικό του όμιλο και στο στάδιο 1 και στο στάδιο 2. Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 50 στην Ευρώπη σε αυτή την κατηγορία) ήταν καλύτερος και πέτυχε επιβλητική νίκη με 4-0 αν και είχε ορισμένα διαστήματα χωρίς καλή συγκέντρωση.

Ανέλαβε τα ηνία από την αρχή του αγώνα και κράτησε τον έλεγχο, άσχετα αν είδε τον αντίπαλό του να καλύπτει μικρές η μεγάλες διαφορές στα δύο πρώτα σετ. Αρχικά προηγήθηκε 8-2 και δέχτηκε την ισοφάριση σε 8-8! Σε εκείνο το σημείο όμως, το σερβίς και η επίθεση τού έδωσαν το 1ο σετ. Στο 2ο σετ μετέτρεψε γρήγορα το 4-4 σε 7-4 κι όταν αργότερα ο Βέλγος ισοφάρισε σε 8-8 πήρε με νέο ξέσπασμα τρεις σερί πόντους.

Κάπως έτσι κύλησε και το 3ο σετ με τον Σγουρόπουλο να κάνει ορισμένες εντυπωσιακές ενέργειες και να παίρνει και το χειροκρότημα από τον προπονητή του. Σε αυτό το σετ δεν δέχτηκε την ισοφάριση, είδε τον Ντάρσις να πλησιάζει στον πόντο (9-8), αλλά και πάλι βρήκε διεξόδους. Δεν κατέβασε …ταχύτητα, μπήκε με πολύ καλή συγκέντρωση και στο 4ο σετ και προηγήθηκε με 3-0. Ο Βέλγος γύρισε καλύτερος μετά το τάιμ άουτ, κάλυψε γρήγορα τη διαφορά και πέρασε και μπροστά. Στο 10-8 όμως, ο Σγουρόπουλος έπαιξε πολύ προσεκτικά και με τέσσερις πότους στη σειρά έφτασε στο τελικό 4-0 (11-8, 11-8, 11-8, 12-10).

Ο Ντάρσις είναι νούμερο 19 στο ευρωπαϊκό ranking list U21 και πέρσι στο όπεν ανδρών-γυναικών της Λευκορωσίας είχε πλασαριστεί στις θέσεις 5-8 του διπλού. Ο Πλετέα φιναλίστ του περσινού τελικού, μπήκε στην 8άδα με νίκη 4-0 σετ εναντίον του επίσης πολύ αξιόλογου Βέλγου Λόρεν Ντεβός.

Να σημειωθεί ότι ο Σγουρόπουλος είχε μπει στο ταμπλό των «16» και στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στη διοργάνωση, το 2017 και το 2018. Πρόπερσι είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο, ενώ πέρσι είχε φτάσει στα προημιτελικά και στη διεκδίκηση του μεταλλίου.

Στο διπλό ανδρών δεν πήγε καλά τελικώς ο συνδυασμός της άμυνας με την επίθεση. Ο Σγουρόπουλος και ο Ρώσος συμπαίκτης του Αρτούρ Αμπούσεφ, που έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού, αποκλείστηκαν στο πρώτο τους ματς. Ως 8ο φαβορί είχαν μπει χωρίς αγώνα στη 16άδα κι εκεί έχασαν το μεσημέρι από τους Ιταλούς Αντονίνο Αμάτο/Ντανιέλε Πίντο με 3-1 σετ. Δεν άρχισαν καλά το παιχνίδι, αλλά ανέβασαν άμεσα την απόδοσή τους και ισοφάρισαν. Στη συνέχεια το ματς πήγε στις λεπτομέρειες και οι Ιταλοί, που έχουν συνεργαστεί κι άλλες φορές και το 2016 είχαν πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εξέλιξη 5-11, 11-9, 8-11 και 6-11.

* Είχε εκπλήξεις το στάδιο 2 του απλού ανδρών με σημαντικότερη τον αποκλεισμό του νούμερο 1 φαβορί, του Αντρέας Λεβένκο. Ο Αυστριακός μάλιστα, περιορίστηκε στην τελευταία θέση του 1ου γκρουπ χωρίς νίκη! Επίσης, από το 3ο γκρουπ αποκλείστηκε ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης του αγωνίσματος Τόμας Πολάνσκι. Ο Τσέχος έμεινε στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες. Το νούμερο 5 των seeding, ο Αλεξάντρ Κάνιν από τη Λευκορωσία, αποκλείστηκε με …συνοπτικές διαδικασίες, καθώς είχε μόνο ήττες στο δικό του γκρουπ, ενώ το νούμερο 8 ο Γίρι Μαρτίνκο από την Τσεχία αρκέστηκε στην 3η θέση του 8ου γκρουπ.

* Πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό του E.T.T.U. Cup απέκτησε χτες βράδυ η Ενεμπόν, στην οποία έχει φέτος ευρωπαϊκές συμμετοχές και ο Γιώργος Σταματούρος. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας ξεπέρασε μέσα στη Λισσαβόνα τη Σπόρτινγκ με 3-2 σ’ έναν αμφίρροπο και πολύ θεαματικό ημιτελικό. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Άγγλος Πίτσφορντ με δύο νίκες, ενώ στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι το θετικό αποτέλεσμα ήρθε από τον Βέλγο Νούτινκ και με ανατροπή από 0-2 σετ... Η ρεβάνς στη Γαλλία έχει οριστεί για τις 22 του μήνα. Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Κουάντρι Αρούνα-Σεντρίκ Νούτινκ 3-1 (9-11, 11-7, 11-8, 11-6)

Ντόγκο Καρβάλιο-Λίαμ Πίτσφορντ 1-3 (11-9, 9-11, 10-12, 6-11)

Ζοάο Μοντέιρο-Σενγκ Πενγκ Φαν 3-2 (12-10, 11-5, 7-11, 9-11, 11-3)

Αρούνα-Πίτσφορντ 0-3 (8-11, 14-16, 8-11)

Καρβάλιο-Νούτινκ 2-3 (12-10, 11-7, 7-11, 6-11, 8-11).

* Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός στο άλλο ζευγάρι του E.T.T.U. Cup και η γερμανική Σααρμπρίκεν θα υποδεχτεί την πολωνική Ντιάλντοβο.