Ενιαία ομάδα Βόρειας και Νότιας Κορέας το 2020 στο Τόκιο!

Οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν ενιαία εκπροσώπηση σε 4 διαφορετικά αθλήματα, εφόσον η κορεατική... κοινοπραξία καταφέρει να ξεπεράσει τις προκριματικές φάσεις.

Ενιαία ομάδα Βόρειας και Νότιας Κορέας το 2020 στο Τόκιο!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, η Νότια και Βόρεια Κορέα θα παρουσιάσουν ενιαία εκπροσώπηση σε 4 διαφορετικά αθλήματα, εφόσον η κορεατική... κοινοπραξία καταφέρει να ξεπεράσει τις προκριματικές φάσεις στα συγκεκριμένα αθλήματα.

Η ανακοίνωση ήρθε από τη ΔΟΕ, σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση που είχαν οι ηγέτες της με αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες, η οποία περιλάμβανε εκπροσώπους των κυβερνήσεων και της Ολυμπιακής Επιτροπής στη Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ.

Η πρωτοβουλία ακολουθεί την απόφαση των δύο ασιατικών κρατών να βαδίσουν μαζί στην τελετή έναρξης και λήξης των Χειμερινών Αγώνων της Πιοντσάνγκ το περασμένο έτος, όπου αργότερα, σε αγωνιστικό επίπεδο, υπήρχε ενιαία ομάδα της Κορέας στο τουρνουά χόκεϊ επί πάγου Γυναικών.

Τώρα όμως, στο τέλος των συναντήσεων με τη ΔΟΕ έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει μόνο μία ομάδα σε τέσσερα αθλήματα των Αγώνων του Τόκιο 2020. Συγκεκριμένα, η Κορέα θα προσπαθήσει να εμφανιστεί ενιαία στο μπάσκετ Γυναικών, στο χόκεϊ Γυναικών, στο τζούντο και στην κωπηλασία, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ