Ο Θρύλος να σηκώσει το Ευρωπαϊκό

Ο Παναγιώτης Λιακόπουλος γράφει γι' αυτό που μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα Ολυμπιακό επίτευγμα. 

Ο Θρύλος να σηκώσει το Ευρωπαϊκό

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα ένα Ολυμπιακό επίτευγμα. Τις τελευταίες οκτώ σερί σεζόν, τουλάχιστον ένα τμήμα του Ολυμπιακού δίνει το παρών σε Ευρωπαϊκό τελικό! Από το 2012 μέχρι και φέτος.

Το 2012, ο μπασκετικός Ολυμπιακός με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς τότε στον πάγκο, προκρίνεται στον τελικό της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη (κερδίζει στον ημιτελικό τη Μπαρτσελόνα) και κατακτά τον πιο μάγκικο Ευρωπαϊκό του τίτλο, στην επική αναμέτρηση με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την επόμενη σεζόν και πάλι ο μπασκετικός Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκας. Στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, οι Ρώσοι αυτή τη φορά χάνουν στον ημιτελικό από τον Θρύλο και στον τελικό στην Βρετανική πρωτεύουσα, η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοπεδώνει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 2014, ήταν η σειρά της ομάδας πόλο Γυναικών. Κατακτά το ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ στο φάιναλ φορ που διεξήχθη στη Φλωρεντία και λίγους μήνες μετά διεκδικεί το Σούπερ Καπ Ευρώπης όπου χάνει από τη Σαμπαντέλ.

Ένα χρόνο μετά, οι γυναίκες του Χάρη Παυλίδη χάρισαν στον Σύλλογο και τη χώρα, όχι έναν αλλά δυο ακόμη Ευρωπαϊκούς τίτλους. Αρχικά, την Ευρωλίγκα στο φάιναλ φορ που διεξήχθη στο…καυτό «Πέτρος Καπαγέρωφ» και εν συνεχεία το Σούπερ Καπ Ευρώπης (δυο τελικοί Ευρώπης για τα κορίτσια σε διάστημα λίγων μηνών). Την ίδια σεζόν (2014-15) και το μπάσκετ έφτασε στον τελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας. Ηττήθηκε μέσα στη Μαδρίτη, από τη Ρεάλ.

Το σερί συνεχίστηκε και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-16). Ο αήττητος Ολυμπιακός στο πόλο ανδρών, φτάνει στον τελικό του φάιναλ-6 της Βουδαπέστης όπου και έχασε από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στην μοναδική του ήττα εκείνη την χρονιά!

Φυσικά πέρσι για ακόμη μια φορά ο μπασκετικός Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου διεκδίκησε την Ευρωλίγκα. Απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φάιναλ φορ της Πόλης και στον τελικό ήρθε η ήττα από την Φενέρ. Οι «ερυθρόλευκοι» δηλαδή έπαιξαν δυο τελικούς (2015, 2017) στο…σπίτι των αντιπάλων τους! Την πρώτη φορά στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ και πέρσι με την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Πέρσι και η ομάδα βόλεϊ Γυναικών έφτασε στον τελικό του CEV Challenge Cup όπου στον διπλό τελικό έχασε την «κούπα». Στον τελικό της Ευρωλίγκας, προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Ηττήθηκε από την «οικοδέσποινα» του φάιναλ φορ Κίνεφ Κίρισι, σε ένα ματς όπου έγιναν πολλά για να χαθεί το Ευρωπαϊκό.

Το σερί δεν έσπασε ούτε φέτος. Από την Τετάρτη το βράδυ, το βόλεϊ του Θρύλου πανηγυρίζει τη διπλή πρόκριση (άνδρες, γυναίκες) στους τελικούς τους CEV Challenge Cup. Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν μένει εδώ. Διεκδικεί ακόμη τρεις Ευρωπαϊκούς τίτλους. Το μπάσκετ την Ευρωλίγκα, το πόλο ανδρών το Τσάμπιονς Λιγκ και το πόλο γυναικών το ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ (έχει ήδη περάσει στο φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί στην Ισπανία 13-14 Απριλίου).