Ενωμένη η ΕΟΕ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε μετά από σχετική εισήγηση του Ι. Κούβελου να προτείνει τον Σπύρο Καπράλο για τη θέση του μέλους της ΔΟΕ στην Ελλάδα.

Ενωμένη η ΕΟΕ

Φαίνεται πως το κλίμα στην ΕΟΕ αλλάζει! Αλλιώς δεν εξηγείται η πρόταση του Κούβελου να αποσύρει την δική του υποψηφιότητα στην ΔΟΕ και να προτείνει τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για την μόνιμη θέση του μέλους της ΔΟΕ στην Ελλάδα

Έτσι, με 22 ψήφους υπέρ Καπράλου και 4 υπέρ Πέτρου Συναδινού σε σύνολο 26 μελών, η Ολομέλεια να αποφάσισε προτείνει τον Πρόεδρο της ΕΟΕ για τη θέση του μέλους της ΔΟΕ στην Ελλάδα, θέση που από το 2016, όταν τελείωσε η θητεία του Λάμπη Νικολάου, λόγω ηλικίας έμενε κενή. Την απόσυρση του Ι. Κούβελου ακολούθησε και εκείνη του Στέλιου Αγγελούδη διευκολύνοντας την εκλογή του Σ. Καπράλου στην μοναδική υποψηφιότητα από πλευράς ΕΟΕ.

Φαίνεται σαφώς πως η προσέγγιση των δύο ανδρών, του Σπύρου Καπράλου και του Ισίδωρου Κούβελου θα δρομολογήσει νέα εποχή για την ΕΟΕ και την ΔΟΑ αντίστοιχα, μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης.

Από πολλούς αθλητικούς κύκλους συζητήθηκε θετικά η εξέλιξη αυτή και η γενναιότητα που επέδειξαν οι δύο αποσυρθέντες μπροστά στον κίνδυνο να μην εκλεγεί για τέταρτη χρονιά κανένα μέλος της ΔΟΕ για την Ελλάδα, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τ.Μπαχ, από την επιστολή που έστειλε στην ΕΟΕ ως απάντηση στην έκφραση δυσαρέσκειας που του είχε ασκηθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ.

Ο αθλητικός κόσμος της Χώρας ελπίζει πως αυτή η προσέγγιση θα λειτουργήσει θετικά για τον ελληνικό αθλητισμό.