Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γκιώνης

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 6η φορά στην καριέρα του και μάλιστα συνεχόμενη προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γκιώνης

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία σήμερα (18/05) στο Σεράγεβο και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 6η φορά στην τεράστια καριέρα του και μάλιστα συνεχόμενη!

Στον καθοριστικό ημιτελικό του σταδίου 2, στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά, κατατρόπωσε τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ (4ο φαβορί των αγώνων) με 4-0 σετ βγάζοντας απίστευτο παιχνίδι και εξασφάλισε με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία του στο Παρίσι στο αγώνισμα του απλού.

Με τεράστια πίστη στον εαυτό του, ισοπεδωτικός, συγκινητικός, ανταποκρίθηκε άριστα και φέτος στις ειδικές συνθήκες ενός Προολυμπακού τουρνουά και με συνολικά επτά νίκες πέτυχε τον μεγάλο στόχο του.

Με το νέο επίτευγμα του τίμησε για πολλοστή φορά το άθλημα, το οποίο θα εκπροσωπηθεί στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη για 8η διαδοχική φορά και τον αθλητισμό της χώρας. Επιπλέον, θα βρεθεί στην κορυφή του πίνακα με τους Έλληνες αθλητές, που έχουν τις περισσότερες ολυμπιακές συμμετοχές.

Πηγαίνει δίπλα στον ιστιοπλόο Τάσο Μπουντούρη, την Άγη Κασούμη από τη σκοποβολή και την Ευαγγελία Ψάρρα από την τοξοβολία, ενώ ξεπέρασε τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, που έχει το δικό του σπουδαίο σερί στην επιτραπέζια αντισφαίριση από το 1996 έως το 2012.