Κλείνει το κολυμβητήριο των Χανίων!

Στον αέρα εκατοντάδες αθλητές στα Χανιά

Κλείνει το κολυμβητήριο των Χανίων!

Στον «αέρα» θα βρεθούν εκατοντάδες αθλητές τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, αφού το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οδεύει άμεσα σε κλείσιμο.

Βασική αιτία αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης ότι από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διοίκηση στο ΕΑΚ Χανίων, το οποίο και έχει την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του κολυμβητήριου Χανίων (το κολυμβητήριο ανήκει στη ΓΓΑ), με συνέπεια να μην μπορεί να δρομολογηθεί η χρηματοδότηση για την αγορά πετρελαίου και χλωρίου, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα.

Μάλιστα σήμερα (09/10) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΝΟΧ με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των τμημάτων υγρού στίβου των ομίλων, όπου επί της ουσίας, υπήρξε η ενημέρωση ότι το κολυμβητήριο επίκειται να κλείσει αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ (μέσω διοίκησης ΕΑΚ), για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Εκ μέρους του ΝΟΧ μάλιστα τονίστηκε ότι όμιλος δεν έχει την ευθύνη της συντήρησης και της λειτουργίας του κολυμβητηρίου και αντίθετα έχει συνεισφέρει τους τελευταίους μήνες στην συντήρηση του κολυμβητηρίου και στην χρηματοδότηση χλωρίου με δικά του έξοδα, ωστόσο προφανώς αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται “επ’ αόριστον”.

Τα πράγματα μοιάζουν να παίρνουν δραματική μορφή, καθώς ένα πολύ πιθανό κλείσιμο του κολυμβητήριου Χανίων θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την αθλητική (και όχι μόνο) κοινωνία των Χανίων

Πηγή: flashnews.gr