Συνεχίζεται η προσπάθεια για την διατήρηση του προϋπολογισμού στο «Παρίσι 2024»

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», Πιερ Ολιβιέ Μπέκερς, δήλωσε στο πλαίσιο επίσκεψης της ΔΟΕ στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής, ότι είναι απαραίτητο να «συνεχίσουμε να αναζητούμε βελτιστοποιήσεις» προκειμένου να επιτευχθεί «η διατήρηση του προϋπολογισμού».

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την διατήρηση του προϋπολογισμού στο «Παρίσι 2024»

«Θα χρειασθεί να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να συνεχίσουμε να βελτιστοποιούμε, να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την αποτελεσματικότητα, θα είναι τεταμένη δουλειά μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαιρέτισε το «έργο που πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Υπάρχει δέσμευση και θέληση, αλλά γνωρίζουμε ότι ζούμε σε έναν δύσκολο κόσμο, έναν κόσμο πληθωρισμού, έναν κόσμο όπου οι εμπορικές συνεργασίες είναι επίσης πιο δύσκολο να βρεθούν», επεσήμανε ο Μπέκερς και σημείωσε, ότι το ένα τρίτο του προϋπολογισμού βασίζεται στους χορηγούς.

«Είναι δύσκολο και θα πρέπει να αναζητήσουμε αυτές τις βελτιστοποιήσεις μαζί. Και έχετε την δέσμευση της επιτροπής, να συνεχίσει να παίζει αυτόν τον ρόλο της συνεργασίας στην βελτιστοποίηση με συλλογικό στόχο τη διατήρηση του προϋπολογισμού μας», πρόσθεσε.

Ο προϋπολογισμός της οργανωτικής επιτροπής, ιδίως λόγω του πληθωρισμού, είναι αυξημένος και διαμορφώθηκε στα 4,4 δισ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτός ο προϋπολογισμός βασίζεται στα έσοδα από τα εισιτήρια, τα έσοδα από χορηγίες και την συνεισφορά της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με μια προσωρινή έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αποκάλυψε εχθές (5/6) η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», «εάν το επίπεδο των διατηρούμενων πόρων φαίνεται εύλογο, παραμένουν σημαντικές αβεβαιότητες, ιδίως για τις εγχώριες εταιρικές σχέσεις».

Επιπλέον, σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, είναι «χωρίς ουσιαστικό περιθώριο ελιγμών». Και καλεί την επιτροπή να λάβει «νέα μέτρα εξοικονόμησης κόστους και αναδιάταξης», καθώς και «νέα μέτρα για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του ιστότοπου και τη μείωση των επιπέδων εξυπηρέτησης», όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Κι ενώ απομένουν 417 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει», συνόψισε ο Μπέκερς, παρουσία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ και της Γαλλίδας υπουργού Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Αμελί Ουντεα Καστερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ