Πινγκ πονγκ: Αναχωρεί για το Σεράγεβο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 η Παπαδημητρίου

Μπροστά σε μία ακόμα τιμητική στιγμή σε κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση βρίσκεται η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και δη η γυναικεία.

Πινγκ πονγκ: Αναχωρεί για το Σεράγεβο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 η Παπαδημητρίου

Η 19χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Σεράγεβο της Βοσνίας/Εργεζοβίνης από τις 5 μέχρι τις 9 Απριλίου.

Επιπλέον, μεγαλώνει την παράδοση, που έχει η χώρα, να εμφανίζει έστω έναν εκπρόσωπο κάθε χρόνο στο European Under 21 Championships από το 2017, που άρχισε ο θεσμός και δεν διακόπηκε ούτε την εποχή του κορωνοϊού. H πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2021 στο απλό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας συμπεριλήφθηκε στις προσκλήσεις με βάση την καλή θέση της στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης και θα πάρει μέρος σε όλα τα αγωνίσματα, το απλό, το διπλό Νέων γυναικών και το διπλό μικτό. Η ίδια και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής γυναικών Γιώργος Καρύτσας μεταβαίνουν αύριο Δευτέρα 03/04 στο Σεράγεβο με τη φιλοδοξία για όσο γίνεται καλύτερη πορεία.

Η ετήσια διοργάνωση αφορά αθλητές και αθλήτριες, που έχουν γεννηθεί μετά από τη 1 Ιανουαρίου 2002. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο έως 56 άνδρες και 56 γυναίκες. Οι προσκλήσεις από το ranking list είναι 48, ενώ δίνονται και 8 wild cards. Τόπος διεξαγωγής είναι το Arena Hotel Hills. Την προσεχή Τρίτη, στην παραμονή της έναρξης των αγώνων , θα διενεργηθούν επί τόπου οι κληρώσεις σε απλά και διπλά.

Στα seeding του απλού η νεαρή διεθνής μας είναι στο νούμερο 33 και ο πρώτος στόχος της είναι να προκριθεί από τα γκρουπ του σταδίου 1. Τα διπλά έχουν από την αρχή το νπκ άλουτ σύστημα. Η Παπαδημητρίου θα συνεργαστεί στο διπλό Νέων γυναικών με την Ουγγαρέζα Χέλγκα Ντάρι και στο διπλό μικτό με τον Πολωνό Ματέους Ζαλέβσκι.

Η νεαρή αριστερόχειρας, που φέτος αγωνίζεται στην αυστριακή λίγκα και κυνηγά πρωτιά με τη φανέλα της Λιντς AG Φρόσμπεργκ, προέρχεται από δυνατούς αγώνες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Φλώρινας, όπου είχε χρυσό μετάλλιο στο διπλό μικτό, ασημένιο στο διπλό γυναικών και χάλκινο στο απλό.