Αργυρό μετάλλιο από Παπαδάκη-Σιζερόν

Αργυρό μετάλλιο από Παπαδάκη-Σιζερόν
eurokinissi

Ακόμη μία σπουδαία διάκριση πρόσθεσαν στο παλμαρέ τους, η Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν. Η -ελληνική καταγωγής- Γαλλίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ με τον παρτενέρ της, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο, πίσω από τους Καναδούς, Τέσα Βίρτσουϊ και Σκοτ Μόϊρ.

Η «μάχη» των δύο κορυφαίων ζευγαριών ήταν συγκλονιστική, καθώς οι Παπαδάκη/Σιζερόν εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμα τους υπό τους ήχους της «Σονάτας του σεληνόφωτος» και κατέρριψαν το παγκσμιο ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής με 205,28 βαθμούς. Στην συνέχεια, οι Καναδοί πήραν θέση στην πίστα και κατάφεραν με μία εντυπωσιακή παρουσία να καταρρίψουν το ρεκόρ, να συγκεντρώσουν 206,07 βαθμούς και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αμερικανοί, Μαϊα και Αλεξ Σιμπουτάνι με 192,59 βαθμούς.

Η 22χρονη Παπαδάκη και ο 23χρονος Σιζερόν, προπονούνται στον Καναδά από τον Ρομέν Χαγκενάουερ και είναι το πρώτο ζευγάρι στην Ιστορία του αθλήματος, που «έσπασε το φράγμα» των 200 βαθμών. Η Παπαδάκη γεννήθηκε στο Clermont-Ferrand της Γαλλίας, είναι κόρη της Κατερίνας, προπονήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ, και του Εμμανουήλ, από το Ώστιν του Τέξας, που είναι από τον Κορυδαλλό και η οικογένειά του έχει ρίζες στην Κρήτη. Mε τον Γκιγιόμ Σιζερόν, αποτελούν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην Ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ