Πινγκ-πονγκ: Συνέχεια στην αγωνιστική δράση με τα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα

Οι αθλητές και οι αθλήτριες μέχρι 15 ετών έρχονται στο αγωνιστικό προσκήνιο αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29/01 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Πινγκ-πονγκ: Συνέχεια στην αγωνιστική δράση με τα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα

Σε 5 περιοχές της χώρας θα διεξαχθεί το Περιφερειακό ατομικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, το οποίο θ’ αναδείξει τους τοπικούς νικητές περιόδου 2022-2023 και παράλληλα θα δώσει προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. Τα Περιφερειακά άρχισαν φέτος με το πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, είναι η δεύτερη χρονιά διεξαγωγής τους από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αρχικά προσφέρουν σε πολλούς αθλητές το κίνητρο της διάκρισης σε τοπικό επίπεδο. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει αγώνες για τα αγόρια και τα κορίτσια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Αττική, στην Καβάλα για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο και αγώνες μόνο για τους παίδες στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Χίο. Παίρνουν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά. Στο λινκ https://bit.ly/40kirD9 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πινακάκια με τον αριθμό των προκρίσεων από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα (καθώς υπάρχουν και απευθείας προκρίσεις μέσα από τους πίνακες αξιολόγησης), όπως και τα ωράρια των αγώνων. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων θα γίνει στο διάστημα 20-23 Απριλίου 2023 στο Λουτράκι Κορινθίας.

Για τη διοργάνωση στο ΣΕΦ οι 77 τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 52 αθλητές και 25 αθλήτριες από 21 σωματεία. Αγώνες θα διεξαχθούν και τις δύο ημέρες, αλλά εκείνοι των κορασίδων μόνο το Σάββατο.

Στο γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο οι αντίστοιχοι αγώνες για τη Β. Ελλάδα. Πρόκειται να πάρουν μέρος 45 παίδες και 18 κορασίδες από 13 σωματεία.

Στο Περιφερειακό της Δυτικής Ελλάδας στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στην Πάτρα, θα βρεθούν την Κυριακή 31 παιδιά. Συμμετέχουν 23 αθλητές και 8 αθλήτριες από 7 σωματεία.

Επίσης στις 29/01 θα γίνουν τα Περιφερειακά στη Χίο και την Κρήτη. Στο νησί του Βορείου Αιγαίου ο τόπος διεξαγωγής θα είναι και πάλι το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων, όπου αναμένεται ν’ αγωνιστούν 14 παίδες από 4 κλαμπ.

Σταθερό και το μέρος διεξαγωγής στην Κρήτη και συγκεκριμένα το Παγκρήτιο Στάδιο, στο Ηράκλειο. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 παίδες από 3 σωματεία του νησιού.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια με διαβαθμίσεις όπου χρειαστεί για τις θέσεις πρόκρισης.

* Θα έχει ζωντανή μετάδοση, μέσω του ETTU TV, ο αυριανός (28/01) πρώτος προημιτελικός της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη με την Μπινγκόζ για το Europe Cup. Στις 5μμ Ελλάδας αρχίζει η πρώτη πολωνική «μονομαχία» και μεταδίδεται στο λινκ Lotto Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz (POL) vs KS Dartom Bogoria Grodzisk Maz. (POL).