Ιστιοπλοΐα: Τρία μετάλλια η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Techno

Τρία μετάλλια ήταν ο εκπληκτικός απολογισμός της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα TECHNO.

Ιστιοπλοΐα: Τρία μετάλλια η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Techno

Τρία μετάλλια ήταν ο εκπληκτικός απολογισμός της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα TECHNO που ολοκληρώθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 293 plusU19 ανδρών κατέκτησε ο Γρηγόρης Σταθόπουλος του Αθηναϊκού Ν.Ο, ο οποίος σε 8 ιστιοδρομίες συγκέντρωσε 40 βαθμούς.

Στην ίδια κατηγορία ο Φιννέας Ζανναράς του Ν.Ο. Βουλιαγμένης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 62 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Αιμιλία Κωστή του Αθηναϊκού Ν.Ο. πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Σε 8 κούρσες συγκέντρωσε 26 βαθμούς.

Πολύ καλά πήγε και ο Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ν.Ο στα U17αγοριών. Σε 7 κούρσες συγκέντρωσε 23 βαθμούς και κατετάγη 4ος, ενώ ο Σωτήρης Καλπογιαννάκης του ίδιου ομίλου με 37 βαθμούς πήρε την 5η θέση.

Ελπιδοφόρα εμφάνιση έκανε και ο Δημήτρη Ζαφείρης του Ν.Α.Ο. Κέκρωψ. Στα U13 αγοριών τερμάτισε 4ος. Έγιναν 9 ιστιοδρομίες και χρεώθηκε με 67 βαθμούς ποινής.

Άλλοι 7 ιστιοπλόοι μας τερμάτισαν μέσα στην πρώτη 10άδα στις κατηγορίες τους και για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε στην πράξη ότιστα TECHNOη Ελλάδα συγκαταλέγεται στις παγκόσμιες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Γιαννακόπουλος του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης ήταν 7ος στα U15 αγοριών και την ίδια θέση κατέλαβε η Δανάη Αναγνώστου του Ν.Ο. Βουλιαγμένης στα U15 κοριτσιών.

Στα U19 ανδρών ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης πήρε την 8η θέση, όπως και ο Φίλιππος Μανάκογλου του Ν.Ο. Βουλιαγμένης σταU15 αγοριών.

ΣταU15 αγοριών ο Παναγιώτης Ιωάννου του Αθηναϊκού Ν.Ο τερμάτισε 9ος και την ίδια θέση κατέλαβε ο Θησέας Νικολόπουλος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης στα U13 αγοριών. Τέλος, στα U13 κοριτσιών η Ηλιάνα Παναγή του Αθηναϊκού Ν.Ο τερμάτισε 10η.