Η Μασσαλία υποψήφια να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

    Η πόλη της Μασσαλίας, είναι υποψήφια να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα στην Γαλλία κατά την άφιξή της από την Ελλάδα, και να εγκαινιάσει τη διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας προς το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα (4/11), η αντιδήμαρχος της γαλλικής πόλης, Σάμια Γκάλι, στο δημοτικό συμβούλιο.

Η Μασσαλία υποψήφια να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

«Είμαστε υποψήφιοι για την άφιξη της Φλόγας στην Μασσαλία», εξήγησε η Γκάλι, μέλος της αριστερής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι ασχολήθηκε, ώστε η Ολυμπιακή Φλόγα «να έλθει από την Αρχαία Ολυμπία στην Μασσαλία», δείχνοντας έτσι, ότι η Φωκαϊκή πόλη, που ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους περίπου τον 6ο αιώνα π.Χ., είναι «η πύλη της Γαλλίας».

«Με την ευκαιρία των Αγώνων στο Παρίσι, το 2024, η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα τριών μηνών», ξεκινώντας τον Απρίλιο, και «θα επισκεφθεί όλες τις περιοχές της Γαλλίας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Τα περισσότερα από τα Ολυμπιακά αθλήματα, θα διεξαχθούν στο Παρίσι και στο Ile-de-France, ενώ οι αγώνες ιστιοπλοΐας θα γίνουν στην Μασσαλία, το Σατορού θα φιλοξενήσει την σκοποβολή και η Λιλ, τα πλέι οφ του μπάσκετ. Οι αγώνες του ποδοσφαιρικού τουρνουά, θα διεξαχθούν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης της Μασσαλίας, ενώ οι αγώνες σερφ, θα φιλοξενηθούν στην Ταϊτή.

Η φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι «μια σημαντική ημερομηνία για την πόλη της Μασσαλίας», πρόσθεσε η Γκάλι, η οποία έθεσε προς ψήφιση, μια συμφωνία πλαίσιο για την διοργάνωση και τις απαραίτητες ρυθμίσεις, για αυτήν την υποδοχή, ιδίως στην μαρίνα της πόλης, με στόχο «να διασφαλισθεί ότι οι κάτοικοι της Μασσαλίας δεν θα ενοχλούνται στην καθημερινή τους ζωή».

«Είναι μια ευκαιρία για την Μασσαλία», υπογράμμισε από την πλευρά του ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, Μπενουά Παγιάν, ενώ η Γκάλι, εξήγησε: «Είμαστε έτοιμοι σήμερα. Είναι σημαντικό, να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ