Επιστροφή με νίκη ο Γκιώνης στην Μπογκόρια

Θα θυμάται καιρό τον πρώτο αγώνα του μετά την επιστροφή του στην πολωνική Μπογκόρια ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Επιστροφή με νίκη ο Γκιώνης στην Μπογκόρια

Όχι γιατί του επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά τα αποτελέσματά του και την υποδοχή των φίλων της ομάδας, αλλά γιατί καταγράφηκε σε εντελώς ασυνήθιστο σκηνικό για την επιτραπέζια αντισφαίριση κι αποτέλεσε μέρος μεγάλης γιορτής των Πολωνών. Χτες λοιπόν, η Μπογκόρια έκανε την πρεμιέρα για τη Σούπερ Λίγκα της περιόδου 2018-2019 και αντιμετώπισε ως γηπεδούχος την Γκβιάζντα Μπίντγκοζ.

Ο αγώνας εντάχθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολωνικής ομοσπονδίας του αθλήματος για την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας και γι’ αυτόν τον λόγο έγινε στην αρένα του εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας! Η οροφή έκλεισε και χωρίς προβλήματα από τον αέρα έγιναν μαζί από το πρωί η συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπως και τουρνουά διαφόρων ηλικιών αλλά και σόου προς τιμήν του Πολωνού πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού μικτού Λουτσιάν Μπλάστζικ, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση! Στο ματς με τη Γκβιάζντα η Μπογκόρια επικράτησε με 3-2 χάρη σε νίκη του Γκιώνη στο φινάλε.

Αυτό το εθνικό φεστιβάλ πινγκ πονγκ στο μεγαλύτερο πολωνικό στάδιο πήρε την επωνυμία «Pingpongowy PGE Narodowy» κι άρχισε από το πρωί. Τοποθετήθηκαν συνολικά 100 τραπέζια, φιλοξένησαν αγώνες για νεαρές ηλικίες, όπως και το μεγαλύτερο φιλικό τουρνουά για ερασιτέχνες, που έχει γίνει ποτέ στη χώρα! Το μεσημέρι ήταν στο πρόγραμμα ο αγώνας για τη Σούπερ Λίγκα. Χρησιμοποιήθηκαν δύο τραπέζια μπροστά από τις θέσεις των VIP (το ένα για την προθέρμανση των αθλητών), μπήκε το ειδικό δάπεδο, ενώ το προνόμιο του σύγχρονου γηπέδου με την κλειστή οροφή συνέβαλε στο να υπάρχουν καλές συνθήκες. Βέβαια, οι μουσικές και τα μεγάφωνα, που υπήρχαν λόγω του εορταστικού χαρακτήρα, δυσκόλευαν κάπως τους αθλητές στη συγκέντρωσή τους, αλλά γενικά η ατμόσφαιρα ήταν ωραία. Εκείνες τις ώρες μάλιστα, ήταν καλή και η προσέλευση του κοινού με περίπου 1.500 θεατές.

Ο Γκιώνης, που επέστρεψε στην Μπογκόρια μετά το περσινό πέρασμά του από την τσεχική Οστράβα, «θυμήθηκε» αμέσως το υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Στον πρώτο του αγώνα συνάντησε τον Κορεάτη αμυντικό Κανγκ Ντανγκσού και κάμφθηκε με 3-2. Στο καθοριστικό 5ο σετ προηγήθηκε με 7-2, αργότερα είχε δύο ματς μπολ με 10-8 αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Οι συμπαίκτες του Πάβελ Σίρουτσεκ και Μάρεκ Μπαντόβσκι από την Τσεχία και την Πολωνία αντίστοιχα, σημείωσαν από μία νίκη, η αναμέτρηση έφτασε στο 2-2 και ο Γκιώνης μπήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Κοντραρίστηκε με τον Ρώσο Σλάβα Μπούροφ, επιβλήθηκε με 2-0 και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την ομάδα του (μετά το 3ο στη σειρά επί μέρους ματς τα παιχνίδια κρίνονται υπέρ του αθλητή, που φτάνει πρώτος στα 2 νικηφόρα σετ και όχι στα 3).

Ο Γκιώνης χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο, ενώ φωτογραφήθηκε με φίλους της Μπογκόρια και υπέγραψε αυτόγραφα. Πριν από τον αγώνα της Λίγκας έγινε επίδειξη για να τιμηθεί στο «αντίο» του ο Λουτσιάν Μπλάστζικ, που τόσα πρόσφερε στην πολωνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Στο σόου προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σπουδαίοι πρώην συναθλητές του, τρεις άσοι με κορυφαίες διακρίσεις και συγκεκριμένα ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, ο Αυστριακός Βέρνερ Σχλάγκερ και ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον. Ήταν παρούσα και η Νι Ξια Λιαν από το Λουξεμβούργο, με την οποία ο Μπλάστζικ είχε κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο στο διπλό μικτό το 2002.