Πινγκ Πονγκ: Με επτά αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου

Με επτά αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που θα διεξαχθεί στο Μόναχο τον Αύγουστο.

Πινγκ Πονγκ: Με επτά αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών έρχεται από τον Αύγουστο αυτή τη χρονιά και βάζει από πολύ νωρίς σε αγωνιστικούς ρυθμούς τους διεθνείς μας εν όψει της σεζόν 2022-2023. Το τεράστιο event, που διοργανώνουν οι Γερμανοί στο Μόναχο, με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνολικά 9 αθλημάτων, περιλαμβάνει και την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το δικό της τουρνουά γίνεται από τις 13 έως τις 21 Αυγούστου (οι ημερομηνίες ολόκληρης της εκδήλωσης είναι 11-21/08 και η επίσημη ιστοσελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.munich2022.com/en/sports), φέτος αφορά στα ατομικά αγωνίσματα και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 4 αθλητές και 3 αθλήτριες.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Ελισάβετ Τέρπου. Αυτό είναι και το όριο των συμμετοχών, που μπορούσε να εμφανίσει η χώρα μας. Η κορυφαία διοργάνωση φέρνει από αυτή την εβδομάδα διεθνείς αθλητές στο προπονητήριο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και αργότερα η προετοιμασία τους θα περιλαμβάνει και καμπ στο εξωτερικό.

Για την ομάδα των ανδρών έχει κλείσει η παρουσία στη Βουδαπέστη στο πλαίσιο φιλοξενίας από την ουγγρική ομοσπονδία. Ενόψει Μονάχου γίνεται συγκέντρωση προετοιμασίας από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου κι εκτός από τους Μαγυάρους και τους Έλληνες θα είναι παρόντες οι Φιλανδοί πρωταθλητές Μπένεντεκ Όλαχ και Άλεξ Ναόμι. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής θα έχει στην Ουγγαρία τους τέσσερις, που θ’ αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δηλαδή τον Σγουρόπουλο, τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους και τον Σταματούρο.

Σε ανάλογη εκδήλωση στην Τσεχία πρόκειται να βρεθούν και οι γυναίκες, απλά δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα όλα τα διαδικαστικά. Στην πόλη Χάβιροφ το τοπικό σωματείο πραγματοποιεί καμπ στο σύγχρονο προπονητικό του κέντρο, επίσης από τις 31 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου για διεθνείς αθλήτριες από την Τσεχία και άλλες χώρες και προσκάλεσε και την Ελλάδα. Εφόσον όλα κυλήσουν κανονικά επιβεβαιωθεί η συμμετοχή μας ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας πλην της ομάδας, που θα μας εκπροσωπήσει στο Μόναχο, θα έχει στην Τσεχία την Αλίκη Κιούφη και τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

* O Παναγιώτης Γκιώνης θα είναι όπως και πέρσι, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ομαδικού, ο μεγάλος απών από την ελληνική αποστολή. Ταλαιπωρείται πάντα από τον τραυματισμό στον αχίλλειο, αλλά είναι καλύτερα και τον επόμενο μήνα αναμένεται να επανέλθει σιγά-σιγά στις προπονήσεις. Συνεχίζει τις θεραπείες, μέσα στην εβδομάδα αρχίζει ενδυνάμωση και μετά τον 15αύγουστο θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική για να φανεί η πορεία της κατάστασής του.

* Επικεφαλής στο τιμ των διαιτητών στο Μόναχο θα είναι η Κωνσταντίνα Κρόττα με την τεράστια πλέον εμπειρία από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Αυτές τις ημέρες η Θεσσαλονικιά επιδιαιτήτρια βρίσκεται στη Βουδαπέστη για τα διαδοχικά τουρνουά τοπ επιπέδου (Contender, Champions και Feeder), που οργανώνει η World Tale Tennis.

* Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ένας από τους αθλητές, που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και ο επίσης διεθνής Νίκος Αντωνιάδης πήγα για προπονήσεις στο Κατάρ. Ζουν ξεχωριστή εμπειρία στην Ντόχα μετά από πρόσκληση, που απηύθυνε στην ελληνική ομοσπονδία ο Ντανιέλ Τσιόκας, πρώην πρωταθλητής μας και νυν προπονητής στο εθνικό συγκρότημα ανδρών του Κατάρ. Το δυνατό προπονητικό καμπ ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου και μετέχουν ακόμα διεθνείς αθλητές του Ιράν.