24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Δεύτερο μετάλλιο για τον Παναγιώτη Χιώνη, πέμπτο για την Ελλάδα

Aκόμη μια επιτυχία για την ελληνική αποστολή στη μακρινή Βραζιλία, με τον Παναγιώτη Χιώνη να κατακτά το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά, στην ποδηλασία, στο αγώνισμα των πόντων.

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Δεύτερο μετάλλιο για τον Παναγιώτη Χιώνη, πέμπτο για την Ελλάδα

Είναι το πέμπτο στο σύνολο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, την πρώτη εβδομάδα των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών.

Ο Έλληνας ποδηλάτης ξεκίνησε δυνατά, αλλά και πάλι στάθηκε άτυχος όχι μία αλλά δύο φορές, καθώς πάνω που ήταν στους πρωτοπόρους, του βγήκε η αλυσίδα και έχασε χρόνο προσπαθώντας να μετριάσει το πρόβλημα.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Χιώνης περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, τι έζησε μέσα στην κούρσα των πόντων, που διεξήχθη στην ίδια τοποθεσία που έγινε και το 1000άρι, αποδεικνύοντας πως του ταίριαζε η διαδρομή:

«Ξεκίνησα δυνατά κερδίζοντας το πρώτο σπριντ και ήμουν δεύτερος στο δεύτερο σπριντ. Στα επόμενα πέντε σπριντ κατάφερα να μαζέψω από 1 με 2 πόντους, αλλά στη συνέχεια βγήκε η αλυσίδα από τους μπροστά δίσκους κάνοντας με να σταματήσω και χάνοντας χρόνο. Κατάφερα ξαναέπιασα το γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά στα επόμενα σπριντ δεν μπορούσα να ακολουθήσω την πεντάδα, γιατί κόλλαγε η αλυσίδα στο πίσω μέρος του derailleur. Στη συνέχεια διαχειρίστηκα την κατάσταση γιατί ο στόχος ήταν ένας, να τερματίσω και τελικά κατάφερα και κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο».