Πολύτιμη εμπειρία για Μύρο και Μήτκα το Βαλκανικό πρωτάθλημα Under 21

Μικρή σε διάρκεια, αλλά ουσιαστική σε σημασία ήταν η εμπειρία, που έζησαν στο Εντιρνέ της Τουρκίας και το Βαλκανικό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών, ο Νικηφόρος Μύρος και ο Κίμωνας Μήτκας.

Πολύτιμη εμπειρία για Μύρο και Μήτκα το Βαλκανικό πρωτάθλημα Under 21

Τα παιδιά από τον Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης, ηλικίας 14 και 13 ετών αντίστοιχα, έδωσαν τους πρώτους αγώνες τους στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε καθιερωμένη διοργάνωση. Πήραν μέρος στο απλό και το διπλό ανδρών (όχι στο ομαδικό, όχι και στο διπλό μικτό), αντιμετώπισαν αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας κι άφησαν θετικές εντυπώσεις απολαμβάνοντας τα παιχνίδια. Στο απλό μάλιστα, κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς την προκριματική διαδικασία ώσπου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο. Αγωνίστηκαν με την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανδρέα Νικολακάκη, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο έφορος του ίδιου σωματείου Δημήτρης Κυραδενίδης. Η Ελλάδα πήρε ξανά μέρος σε Βαλκανικό πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια και θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο event ήρθε έπειτα από πρόταση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Αλεξανδρούπολη ως αναγνώριση της αποδοτικής δουλειάς, που κάνει εδώ και χρόνια στο άθλημα.

Οι αγώνες στο Εντιρνέ (τη γνωστή Αδριανούπολη στα ελληνικά) είναι σε εξέλιξη από την Τετάρτη με το ομαδικό. Οι νεαροί πρωταθλητές άρχισαν την προσπάθειά τους την Παρασκευή και τελικά την ίδια μέρα την ολοκλήρωσαν.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 12 προκριματικά γκρουπ των 3ων αθλητών με εξαίρεση ένα, που ήταν των 4ων. Έγιναν παιχνίδια ένας προς όλους και οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε γκρουπ πήραν την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό. Ο αριστερόχειρας Μήτκας αγωνίστηκε στο 11ο γκρουπ και πήρε τη 2η προνομιούχο θέση. Στον πρώτο του αγώνα έχασε από τον Σέρβο επικεφαλής Ντιμίτριε Λέβαγιατς με 3-0 σετ (4-1, 6-11, 8-11). Το απόγευμα έδωσε το καθοριστικό ματς για την πρόκριση με τον Πέταρ Κοστόβσκι από τη FYROM και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-8, 11-5, 11-7).

Ο δεξιόχειρας Μύρος μετείχε στο 12ο γκρουπ. Έδωσε κι εκείνος στην 3η αγωνιστική το παιχνίδι για την πρόκριση ως 2ος και πέτυχε τον στόχο του δύσκολα με μικρή ανατροπή στο σκορ. Αρχικά έχασε με 3-0 σετ από τον Ντόνατ Σινάνι από το Κόσοβο, που ήταν κι επικεφαλής του γκρουπ (7-11, 6-11, 5-11). Το απόγευμα αντιμετώπισε τον Μπόρις Ντουκάνοβιτς από το Μαυροβούνιο και ο νικητής έπαιρνε τη 2η θέση. Ο Μύρος έχασε το 1ο σετ, αλλά στο υπόλοιπο του ματς υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες και πήρε τη νίκη με 3-1 (8-11, 16-14, 13-11, 11-8).

Στα νοκ άουτ έγινε ταμπλό των «32» και πλέον το κάθε ματς τελείωνε υπέρ του αθλητή, που έφτανε πρώτος στα τέσσερα σετ. Οι νεαροί Εβρίτες συνάντησαν νικητές ομίλων, αθλητές ξεκάθαρα ανώτερου επιπέδου και αποκλείστηκαν φυσιολογικά στον 1ο γύρο. Ο Μύρος κάμφθηκε με 4-0 σετ από τον Τούρκο Μπιλάλ Σελίμ Τοκ (1-11, 6-11, 3-11, 4-11) και ο Μήτκας με το ίδιο σκορ από τον Σέρβο Άλεξα Γκάσεφ (6-11, 2-11, 7-11, 4-11). Να σημειωθεί ότι ο Τοκ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας νέων της Τουρκίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο διπλό ανδρών έγιναν αρχικά δύο προκριματικά ματς προκειμένου να βγουν ακριβώς τα ζευγάρια για το ταμπλό των «16». Ο Μύρος και ο Μήτκας κλήθηκαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία κι έδωσαν ντέρμπι με τους Μπόρις Ντουκάνοβιτς/Ουμούτ Εμρέ Μπασάν από το Μαυροβούνιο και την Τουρκία αντίστοιχα. Συνδυάστηκαν πολύ καλά, απέδωσαν αξιόλογο πινγκ πονγκ και κατέκτησαν το 1ο σετ στην παράταση. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και υστερώντας στις λεπτομέρειες αποκλείστηκαν με 3-1 σετ (14-12, 6-11, 7-11, 11-13). Στους αγώνες, που τελειώνουν αύριο, προβλέπεται και ταμπλό της «παρηγοριάς», αλλά αφορά μόνο τα παιδιά, που αποκλείστηκαν στα προκριματικά γκρουπ. Έτσι, οι δύο νεαροί πρωταθλητές μας ολοκλήρωσαν ήδη τα παιχνίδια τους και επιστρέφουν στην Αλεξανδρούπολη με την ικανοποίηση ότι έζησαν πολύ ωραία εμπειρία κι έδειξαν την αγωνιστική τους πρόοδο. Βελτιώνονταν παιχνίδι με το παιχνίδι και είχαν θετική απόδοση και στο διπλό. Τα μέλη της αποστολής απόλαυσαν και τη φιλοξενία των διοργανωτών και παρέλαβαν ως δώρο από μία σακούλα με τοπικά προϊόντα.