Σιμπάεφ: «Η πρόταση που μου έκανε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλή»

Ο Ρώσος διεθνής Αλεξάντερ Σιμπάεφ εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ενώ μιλάει και για τους Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα.

Σιμπάεφ: «Η πρόταση που μου έκανε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλή»

Τις πρώτες του εμφανίσεις στην ελληνική Α1 πραγματοποιεί ο Ρώσος διεθνής Αλεξάντερ Σιμπάεφ. Την ώρα, που πρωταγωνιστεί και στη Σούπερ Λίγκα της χώρας του με την Όρενμπουργκ και στην Ευρώπη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο σπουδαίος αθλητής ενισχύει παράλληλα τον Ολυμπιακό και τιμά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2011, νικητής του όπεν της Σλοβενίας στο ίδιο αγώνισμα το 2010 και φιναλίστ του τελικού στο απλό του World Tour της Πολωνίας το 2011 παραχώρησε μίνι συνέντευξη στη WEB TV της ΕΦΟΕπΑ. Μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ελληνική Α1 και τις δυνατές «μάχες» για την κατάκτηση του τίτλου, που περιμένει στα πλέι οφ στις 29-30 Ιανουαρίου.

Αναφέρθηκε στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές Καλλίνικο Κρεάνγκα και Παναγιώτη Γκιώνη και στις αναμετρήσεις, που είχε μαζί τους στη διεθνή σκηνή, στο ξεκίνημά του με τη μικρή ρακέτα όπως και στα οφέλη του αθλήματος.

«Αγωνίζομαι φέτος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό γιατί η πρόταση, που μου έγινε ήταν πολύ καλή, η Ελλάδα είναι πολύ ωραία πόλη και μου αρέσει πολύ. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχουν πολύ δυνατές ομάδες.

Περιμένω πολύ δυνατά παιχνίδια στην τελική φάση και θέλω να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σιμπάεφ, ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε:

«Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είναι ένας θρύλος του πινγκ πονγκ και έπαιζε πολύ δυνατά στο παρελθόν. Πολύ καλός είναι και ο Γκιώνης, έχω παίξει αντίπαλος με όλη την ελληνική ομάδα, πάντα η Ελλάδα είχε 3-4 πολύ καλούς, πολύ δυνατούς παίκτες.

Ξεκίνησα να παίζω πινγκ πονγκ στο σχολείο και σιγά-σιγά άρχισε να με ενδιαφέρει και συνέχισα. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ όμορφο, θεαματικό, έξυπνο και πολύ λειτουργικό άθλημα. Νομίζω ότι κάνει καλό συνολικά στην υγεία, την όραση».