Άρση βαρών: Δύο πανελλήνια ρεκόρ από τον Λαμπρίδη στο Παγκόσμιο εφήβων - νεανίδων

Δύο νέες πανελλήνιες επιδόσεις παίδων πέτυχε ο νεαρός αρσιβαρίστας Κωνσταντίνος Λαμπρίδης στα 61 κιλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων - νεανίδων του Ουζμπεκιστάν.

Άρση βαρών: Δύο πανελλήνια ρεκόρ από τον Λαμπρίδη στο Παγκόσμιο εφήβων - νεανίδων

Με δύο πανελλήνια ρεκόρ ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων - νεανίδων που διεξάγεται στο Ουζμπεκιστάν.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Λαμπρίδης έσπασε σήμερα (24/5) τα πανελλήνια στάνταρ στην κατηγορία των 61 κιλών σε ζετέ και σύνολο στην ηλικιακή κατηγορία των παίδων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε 216 κιλά στο σύνολο και παρά το γεγονός ότι είναι πολύ μικρότερος ηλικιακά κατέλαβε τη 12η θέση. Η επίδοση αυτή μάλιστα αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ παίδων, καθώς το στάνταρ ήταν 210 κιλά.

Στο αρασέ ο Λαμπρίδης σήκωσε 96 κιλά και πήρε τη 13η θέση. Στο ζετέ με 120 κιλά έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων, ενώ κατέλαβε τη 15η θέση. Το πανελλήνιο στάνταρ στην ηλικιακή κατηγορία των παίδων ήταν 118 κιλά.

Στην άλλη ελληνική συμμετοχή της Δευτέρας (24/5) η Ελένη Τζατζολάρη κατέλαβε τη 10η θέση σε αρασέ, ζετέ και σύνολο στην κατηγορία των 55 κιλών των νεανίδων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σήκωσε 67 κιλά στο αρασέ, 84 κιλά στο ζετέ και 151 κιλά στο σύνολο.

Αύριο Τρίτη (25/5) ρίχνεται στη μάχη η Μαρία Καρδαρά, η οποία θα αγωνιστεί στις 9.00 ώρα Ελλάδας στο Β' γκρουπ της κατηγορίας των 59 κιλών.