Τάρες: «Όλοι μιλάνε για την Ελλάδα»

Τρία μετάλλια για την Εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Τι δήλωσε η προπονήτρια της «γαλανόλευκης» Άννα Τάρες. 

Τάρες: «Όλοι μιλάνε για την Ελλάδα»

Ικανοποίηση στις τάξεις της Εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής κολύμβησης που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, κατακτώντας δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

Η Ελευθερία Πλατανιώτη κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Τεχνικό και Ελεύθερο Σόλο, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης (13/5) η Εθνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Κόμπο.

Η Ισπανίδα ομοσπονδιακή προπονήτρια Άννα Τάρες εκφράζει αυτήν την ικανοποίησή μέσα από τις δηλώσεις της στην επίσημη σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας.

«Καλοδεχούμενα τα μετάλλια αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η αλλαγή στην εικόνα της Ελλάδας. Όλοι μιλούν πλέον για μας, κοινό, κριτές και προπονητές. Βάλαμε την σφραγίδα μας στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Αναφέρομαι σε σημαντικές αλλαγές στην συνολική εικόνα, στην χορογραφία, στην ποιότητα, στην σύνθεση και την αρμονία με την μουσική, σε όλα.

Ήρθα στην Ελλάδα γιατί γνώριζα από την αρχή ότι υπάρχει αστείρευτο ταλέντο στις αθλήτριές της. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός για μένα είναι το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων κοριτσιών. Νέα παιδιά με μεγάλο ταλέντο και σπουδαίο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω την κολυμβητική ομοσπονδία για την βοήθεια στην προσπάθειά μας. Η συμπαράστασή της είναι αμέριστη».

Η Άννα Τάρες υποστηρίζει ότι η παρουσία της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί μια τονωτική ένεση για το μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι η πρόκριση, μέσω του προολυμπιακού της Βαρκελώνης τον Ιούνιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Οι αντίπαλοί μας είναι και ποιοτικοί και μεγάλοι. Χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη αλλά και ρεαλισμός. Ο ρόλος μας θα είναι δύσκολος», τόνισε χαρακτηριστικά.