Καταδύσεις: Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεν θα έχει η Ελλάδα εκπρόσωπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο στις καταδύσεις. Δεν τα κατάφεραν στα 3μ. οι Θάνος Τσιρίκος, Θεόφιλος Αυθίνος.

Καταδύσεις: Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Θάνος Τσιρίκος, Θεόφιλος Αυθίνος, είχαν την τελευταία ευκαιρία από ελληνικής πλευράς την Τετάρτη (5/5) το πρωί αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος των 3 μ., στο FINA Diving World Cup, ο Θάνος Τσιρίκος πήρε την 28η θέση σε σύνολο 54 καταδυτών, που πήραν τελικά μέρος στο αγώνισμα, με 347.30 β. και την 22η στη σειρά ολυμπιακής πρόκρισης, που δεν έφτανε, παρότι έκανε ατομικό ρεκόρ.

Μόλβαλης, Τσιρίκος: Δεν τα κατάφεραν στα 10μ. – Τελευταία ευκαιρία για Τόκιο στα 3μ.

Ο Θεόφιλος Αυθίνος, από την πλευρά του, κατέκτησε την 41η θέση με 317.30 β. (επίσης ατομικό) και ήταν 32ος στη σειρά των πιθανοτήτων πρόκρισης. Να σημειώσουμε ότι στη 18άδα του ημιτελικού, που έδωσε τελικά τις θέσεις της Ολυμπιακής πρόκρισης, ο τελευταίος που πήρε το Ολυμπιακό εισιτήριο, ο Ιταλός Λορέντζο Μαρσάλια, βαθμολογήθηκε με 389.50 β.

ΦΥΡΙΓΟΣ: «Αξιοπρεπείς οι εμφανίσεις μας - Το μέλλον μπροστά τους - Σημαντικοί οι επόμενοι στόχοι»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος μας δήλωσε μετά το τέλος των αγώνων στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

«Από την προσπάθεια των παιδιών είμαι ευχαριστημένος, έκαναν τις αξιοπρεπείς εμφανίσεις που λέγαμε. Κάτι που ίσχυσε και σήμερα, τελευταία ημέρα, με τον Θάνο Τσιρίκο και τον Θεόφιλο Αυθίνο (στην παρθενική συμμετοχή του σε μεγάλους αγώνες).

Καταδύσεις: Στην 10η θέση Μόλβαλης, Τσιρίκος

Παιδιά 19 και 18 χρονών αντίστοιχα, νέα και ταλαντούχα, όπως και ο Νίκος Μόλβαλης, που στα 21 του έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στα 10 μ., αλλά του στοίχισε η τελευταία βουτιά. Είχε, επίσης, μαζί με τον Τσιρίκο τη συμμετοχή στον τελικό των συγχρονισμένων. Έχουν, λοιπόν, όλοι το μέλλον μπροστά τους, με απώτερο και εφικτό στόχο πλέον τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι (οπότε θα είναι και πολύ πιο ώριμοι). Μην ξεχνάτε ότι είχαμε να αγωνιστούμε 14 μήνες.

Ο επόμενος σταθμός μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, σε λίγες μέρες, όπου ταξιδεύουμε αμέσως μετά από εδώ. Εκεί θα έχουμε συμμετοχές σε περισσότερα αγωνίσματα και θα διεκδικήσουμε τελικούς και ανάλογα πλασαρίσματα με αξιόλογε εμφανίσεις.

Να το εκμεταλλευτούμε, καθώς μας λείπουν αγώνες και να πάρουν οι αθλητές ό,τι μπορούν να κερδίσουν γιατί υπάρχει την επόμενη χρονιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης, ο πιο νεαρός μας, ο Θάνος Τσιρίκος, θα μετάσχει στους Βαλκανικούς, 28-30 Μαΐου στο Βελιγράδι.

Στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Νέων, στη Ριέκα 21-27 Ιουνίου, όπου στοχεύει τελικούς, αλλά και μετάλλιο στα 3 μ. και στα 10μ. Μετά, στο Παγκόσμιο Νέων, προς το τέλος του χρόνου, 27/11 έως 3/12 στο Κίεβο, με στόχο τελικό και καλό πλασάρισμα».