Μόλβαλης, Τσιρίκος: Δεν τα κατάφεραν στα 10μ. – Τελευταία ευκαιρία για Τόκιο στα 3μ.

Οι Νίκος Μόλβαλης, Θάνος Τσιρίκος, δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 10μ.. Ο Τσιρίκος, μαζί με τον Αυθίνο έχουν ακόμη μία ευκαιρία.

Μόλβαλης, Τσιρίκος: Δεν τα κατάφεραν στα 10μ. – Τελευταία ευκαιρία για Τόκιο στα 3μ.

Οι δύο Έλληνες καταδύτες που αγωνίστηκαν στον προκριματικό του ατομικού από 10 μ. Σταθερά στο Fina Diving World Cup στο Τόκιο, ο Νίκος Μόλβαλης και ο Θάνος Τσιρίκος, δεν μπόρεσαν τελικά να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο Νίκος Μόλβαλης συγκέντρωσε 341.85 βαθμούς και πήρε την 32η θέση στο σύνολο, ανάμεσα στους 46 αθλητές που πήραν μέρος στον προκριματικό, καθώς του στοίχισε η τελευταία βουτιά. Ο Μόλβαλης ήταν 24ος στη σειρά πρόκρισης για το Τόκιο. Ο Θάνος Τσιρίκος, εξάλλου, με 332,35 β. πήρε την 35η θέση και ήταν 27ος στη σειρά για την ολυμπιακή πρόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μόλβαλης, μετά την πέμπτη και προτελευταία κατάδυσή του, βρισκόταν στην 21η θέση της γενικής κατάταξης και έπιανε πρόκριση με μια καλή ακόμα (ενώ διεκδικούσε και πρόκριση στους 18 του ημιτελικού), όμως είχε μια ατυχή προσπάθεια στην τελευταία βουτιά, που του χάλασε τη συνολική βαθμολογία, τον έριξε χαμηλά στην κατάταξη και του στοίχισε ολυμπιακό εισιτήριο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα στο άθλημάς μας. Κρίνεται στη λεπτομέρεια, αυτή είναι και η ομορφιά του. Μπορούσαμε, δεν έγινε την τελευταία στιγμή. Τι να κάνουμε, προχωράμε. Η επόμενη προσπάθειά μας είναι στα 3 μ.. Σας τονίζω ξανά, πάντως, ότι η προσπάθεια γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Η τελευταία προσπάθεια των ελληνικών καταδύσεων για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα γίνει την Τετάρτη (5/5), τα ξημερώματα, στις 4:00, στον προκριματικό των 3 μ. τραμπολίνο, στον οποίο θα αγωνιστούν ο Θάνος Τσιρίκος και ο Θεόφιλος Αυθίνος.