Ομοσπονδία Άρσης Βαρών: «Η υπομονή και τα ψέματα έφτασαν στο τέλος τους»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτη τον Γιάννη Γέροντα.

Ομοσπονδία Άρσης Βαρών: «Η υπομονή και τα ψέματα έφτασαν στο τέλος τους»

Για «συστηματική συκοφάντηση» κατηγορεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών τον υποψήφιο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιάννη Γέροντα, καλώντας να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα υποστηρίζει ή διαφορετικά να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η υπομονή και τα ψέματα έφτασαν στο τέλος τους. Η ομάδα... συκοφάντησης του αθλήματος της Αρσης Βαρών έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της... σκληρής –έστω- κριτικής κι έχει περάσει στα ψεύδη και στη συνεχή προσπάθεια σπίλωσης του αθλήματος.

Η κριτική πάντα είναι καλοδεχούμενη, αλλά η κριτική από την συστηματική συκοφάντηση απέχουν μίλια μακριά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Γέροντας δήλωσε για τη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων στην Κρήτη: "Εμφανίστηκαν κάποιοι από την ομοσπονδία και δη εξωδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι νόμιζαν ότι από εδώ θα υπάρχει commission (προμήθεια)! Εδώ υπήρχε commission μόνο για τους αθλητές, οι αγώνες θα γινόντουσαν χωρίς να πληρώσουν οι αθλητές. Αυτό δεν άρεσε στην ομοσπονδία... Νομίζω ότι ήρθαν για βόλτα και δεν τους ενδιέφερε να κάνουν αγώνες και από 'κει και πέρα όλη η Κρήτη ήρθε σε ρήξη με την ομοσπονδία".

Με πρωτοφανή ψέματα προσπαθεί να αμαυρώσει την ομοσπονδία. Καλούμε λοιπόν τον επικεφαλή της ομάδας συκοφάντησης της Άρσης Βαρών να βγει δημόσια και να πει: Ποιοι από την ομοσπονδία ζήτησαν... προμήθεια για να γίνουν οι αγώνες και από ποιον; Με στοιχεία να αποκαλύψει αυτές τις βαρυσήμαντες καταγγελίες και τα στοιχεία να τα καταθέσει ΑΜΕΣΑ στον εισαγγελέα.

Ο Γιάννης Γέροντας δεν είναι τυχαία ο πρωτεγράτης της ομάδας συκοφάντησης του αθλήματος, καθώς εκτός από τα αισχρά και κατακριτέα ψέματα περί... «δωροδοκίας», παραχώρησε μια συνέντευξη που η αλήθεια μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.
Στη συνέντευξή του τόνισε ότι στην Κρήτη, οι αθλητές δεν θα πλήρωναν για τους αγώνες! Η ΕΟΑΒ τα τελευταία χρόνια το κάνει ήδη αυτό, καθώς εξασφαλίζει χορηγίες για τη διαμονή, διατροφή και μετακίνηση και καλύπτουμε τουλάχιστον το 80% των εξόδων. Τα εξωφρενικά πρωτοφανή ψέματά του συνεχίστηκαν κατηγορώντας την ΕΟΑΒ ότι άλλαξε το καταστατικό για να διευκολυνθεί τάχα ο πρόεδρος Πύρρος Δήμας. Γεγονός που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Στο καταστατικό της ομοσπονδίας δεν υπάρχει καμία τέτοια αλλαγή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γενική Συνέλευση η αλλαγή καταστατικού ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, ακόμα και από σωματεία που ανήκουν σήμερα στην αντιπολίτευση… Επομένως εκτός από τα ψέματα, καταπατά κάθε έννοια της δημοκρατίας…

Παράλληλα στη συνέντευξή του, σύμφωνα πάντα με την προσφιλή μέθοδό απόκρυψης της πραγματικότητας, "ξέχασε" να αναφέρει ότι στην Κρήτη με πρωτοβουλία του Πύρρου Δήμα και την στήριξη του Υπουργού κ. Αυγενάκη, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το 2022, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει λάβει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση της ΕΟΑΒ όλο αυτό το διάστημα δεν απαντούσε, καθώς θεωρούσαμε σημαντικό ότι το σώμα του αθλήματος έπρεπε να μείνει ενωμένο. Δυστυχώς, όμως, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα...

Τέλος επαναλαμβάνουμε, πως καλούμε τον Γιάννη Γέροντα να απαντήσει άμεσα με στοιχεία, για τα όσα δήλωσε περί προμηθειών, καθώς και για την πρωτοφανή κατηγορία της αλλαγής του καταστατικού, προς όφελος του προέδρου Πύρρου Δήμα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών περίμενε περισσότερο από 48 ώρες για να απαντήσει, μην τυχόν είχε γίνει τυπογραφικό λάθος από το δημοσιογράφο. Εν αντιθέσει, διαβάσαμε νέο ρεπορτάζ, που αφορούσε τις υποτιθέμενες "προμήθειες", με στόχο να σπιλώσει ακόμη περισσότερο την ομοσπονδία.

Καλούμε τον Γέροντα άμεσα να παρουσιάσει με αποδεικτικά στοιχεία όσα κατήγγειλε περί «προμηθειών» από την ομοσπονδία, όσο και για την αλλαγή καταστατικού και να καταθέσει στον εισαγγελέα. Σε διαφορετική περίπτωση να ζητήσει άμεσα και με δημόσια τοποθέτηση, όμοια με τις ψεύτικες καταγγελίες του και να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΟΑΒ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, για να προστατέψει την υπόληψη του αθλήματος, που κάποιοι ποδοπατάνε για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες».