Super Bowl: Μονομαχία γιγάντων στην Τάμπα με σταρ τον Τομ Μπρέιντι !

Ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, Τομ Μπρέιντι, θα αναμετρηθεί με τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στην Ιστορία, Πάτρικ Μαχόμς, στο φετινό Super Bowl

Super Bowl: Μονομαχία γιγάντων στην Τάμπα με σταρ τον Τομ Μπρέιντι !

Και με… πανδημία και χωρίς, ο τελικός του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, το Super Bowl, αποτελεί το γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Η αθλητική συνάντηση με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/1-01.30) στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου οι γηπεδούχοι Τάμπα Μπέι Μπακανίερς θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Κάνσας Τσιφς και ειδικά φέτος είναι λουσμένη με χρυσόσκονη. Ούτε σε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας δεν θα μπορούσαν οι επιτελείς του αθλήματος να ονειρευτούν τέτοιον τελικό. Και για την ακρίβεια την αντιπαράθεση των κουόρτερμπακ (ο πρώτος αθλητής που πιάνει την μπάλα για την επίθεση) που θα αναλάβουν να καθοδηγήσουν τις ομάδες τους στη νίκη.

Από τη μια ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Ο GOAT του αθλήματος. Ό,τι είναι ο Μάικλ Τζόρνταν για το μπάσκετ, ο Μοχάμεντ Άλι για την πυγμαχία, οι Πελέ και Ντιέγκο Μαραντόνα για το ποδόσφαιρο είναι ο Τομ Μπρέιντι για το φούτμπολ. Ο ζωντανός θρύλος του σπορ, στα… 43 του χρόνια, κάνει όλους όσοι ασχολούνται με το άθλημα να σκίζουν τα πτυχία τους.

Τα πήρε όλα επί μία 20ετία στους Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς. Κατέκτησε μαζί τους έξι πρωταθλήματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ιστορία, και ο ίδιος αναδείχθηκε MVP στα τέσσερα από αυτά. Έπειτα από την τελευταία κατάκτηση το 2019, στα 41 του χρόνια, δήλωσε πως αποχωρεί εν μέσω αποθέωσης στον κολοφώνα της δόξας του. Όταν συμπλήρωσε τη φράση πως αποχωρεί από τους Πάτριοτς, αλλά θα συνεχίσει να παίζει στους Τάμπα Μπέι Μπακανίερς, άπαντες έμειναν εμβρόντητοι.

«Ακόμα ένας τεράστιος που δεν αντιλαμβάνεται πότε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου» ή «Κάτσε με τη θεά Ζιζέλ (η Βραζιλιάνα σούπερμοντελ σύζυγος Ζιζέλ Μπούντσεν) στο σπίτι, μη διακινδυνεύεις την υστεροφημία σου» ήταν το κεντρικό μήνυμα όσων αναφέρθηκαν και γράφτηκαν επί μακρόν εκείνη την περίοδο. Δύο χρόνια αργότερα, ο Μπρέιντι πήρε από το χέρι τη μεσαίας δυναμικής Τάμπα, χωρίς καμία επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια, και την πήγε στον τελικό. Και μπροστά σε 25 χιλιάδες φαν της ομάδας θα επιδιώξει το αδιανόητο, ακόμα και για αυτόν. Να κερδίσει τους πρωταθλητές και εκ νέου μεγάλο φαβορί, τους Κάνσας Σίτι Τσιφς.

Εκεί όπου απολαμβάνει στιγμές δόξας ο διάδοχός του στην κορυφή του αθλήματος. Ο 25χρονος Πάτρικ Μαχόμς, ο οποίος την περασμένη σεζόν με μια σειρά μαγικών εμφανίσεων και μόλις στη δεύτερη σεζόν του ως βασικός οδήγησε τους Τσιφς στον πρώτο τίτλο έπειτα από 20 χρόνια. Οι ιδιοκτήτες στο Κάνσας έχουν πακτωλό χρημάτων αλλά και την άνεση για ένα μάξιμουμ συμβόλαιο στο ρόστερ. Τα… έσπρωξαν όλα στον Μαχόμς, προσφέροντας το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ιστορία του αθλητισμού σε όλα τα σπορ. 503 εκατομμύρια δολάρια για δέκα χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσει αυτός τη νέα δυναστεία του φούτμπολ στις ΗΠΑ.

Η φετινή σεζόν οδηγεί ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση. Σχεδόν άτρωτοι οι «Ινδιάνοι», τελείωσαν και πάλι πρώτοι στην κανονική περίοδο, συνέχισαν υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Μαχόμς και στοχεύουν να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τους προ δεκαετίας Πάτριοτς που θα πανηγυρίσουν διαδοχικά πρωταθλήματα. Οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι σαφώς υπέρ. Στο 1.60 δινόταν η νίκη τους χθες το βράδυ, στο 2.40 το ενδεχόμενο νίκης των Μπακανίερς. Πώς, όμως, να ποντάρεις κόντρα στον Τομ Μπρέιντι;