Αυγενάκης: Άμεσος ο έλεγχος στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από την Αρχή Διαφάνειας

Τη διενέργεια άμεσου ελέγχου από την Αρχή Διαφάνειας στην στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προανήγγειλε, στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Αυγενάκης: Άμεσος ο έλεγχος στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από την Αρχή Διαφάνειας

Από του βήματος της Εθνικής Αντιπροσωπείας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε νέος έλεγχο από την Αρχή Διαφάνειας στα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Ήταν ουσιαστικά το νέο «βήμα» από πλευράς του στον «πόλεμο» δηλώσεων, μεταξύ του ιδιού και της ΕΙΟ, που πυροδότησαν οι καταγγελίες της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από μέλος της Ομοσπονδίας

Κατ' αυτόν τον τρόπο απάντησε στην ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή για το σχετικό ζήτημα.

Παράλληλα ανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στον χώρο του αθλητισμού.

Όπως ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης «εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να εξετάσει τις πιθανές κυρώσεις και τις ενέργειες που θα ακολουθήσει επίσης σας ενημερώνω πριν λίγες μέρες με δική μου απόφαση ανεστάλη οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών».

Πρόσθεσε ότι «ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ομοσπονδία από την Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και των διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς κακοδιοίκησης αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας με δεδομένες τις επώνυμες καταγγελίες».

Μάλιστα ο υφυπουργός Αθλητισμού έθεσε το, ρητορικό ερώτημα: «Έχουν κάνει δήλωση πόθεν εσχες τα μέλη της επιτροπής ; Θα το δούμε».

Παράλληλα ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί στην «Διαφάνεια» το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό που «θα ολοκληρώνει την μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει» με στόχο την αλλαγή στον τρόπο εκλογής και ανάδειξης των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών.

Επισήμανε ότι ήδη έχει τεθεί θέμα ηλικιακών ορίων προκειμένου οι διοικήσεις να μην είναι ισόβιες. Επισήμανε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό οικοδόμημα αθλητικό» με έμφαση στη «σχέση προπονητή αθλητή αφού δυστυχώς στη χώρα μας όμως δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τους προπονητές» έτσι «πολύ άμεσα δημιουργούμε το μητρώο προπονητών για το ποιος αναλαμβάνει να προπονήσει το παιδί μας».

Από την πλευρά της η Φωτεινή Πιπιλή σημείωσε ότι τα μέλη της ομοσπονδίας «όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν όχι μόνο δεν ζήτησαν μία συγνώμη ούτε ότι έδειξαν μεταμέλεια. Αντιθέτως σας είπανε και κόντρα και στην κυβέρνηση και στην κοινωνία να προκηρύξουν εκλογές 15 Μαρτίου».

Η βουλευτής της Ν.Δ ζήτησε την καθαίρεση της ομοσπονδίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «βρείτε όποιο τρόπο νομικό μπορείτε ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου υπό το βάρος της προκλητικής του στάσεις βρείτε τον τρόπο για καθαίρεση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας