Επικοινωνία Αυγενάκη κι Ελλήνων Ολυμπιονικών με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, αφού οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές απέστειλαν επιστολή για το θέμα του βιασμού της Σοφίας Μπεακώρου, από μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της

Επικοινωνία Αυγενάκη κι Ελλήνων Ολυμπιονικών με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας

Τα όσα αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και οι καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη για κατάχρηση εξουσίας από τη διοίκηση της ΕΙΟ, κίνησαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος.

Έτσι ο διευθύνων σύμβουλος της World Sailing, Ντέιβιντ Γκράχαμ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο αναλυτικής επιστολής Ελλήνων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών, που ετέθη υπόψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το βράδυ της Τετάρτης (20/01) όπου ζητείται η άμεση παρέμβασή της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Ντέιβιντ Γκράχαμ εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα καταγγελλόμενα και αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας με την Ελληνική κυβέρνηση και την αθλητική κοινότητα της χώρας μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση στην ελληνική ιστιοπλοΐα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για να εξετάσει τα καταστατικά περιθώριά τους και τις άμεσες ενέργειές τους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας