Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Ο "φρέσκος άνεμος" φταίει για τη διακοπή χρηματοδότησης»!

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξαπέλυσε επίθεση στην παράταξη «Φρέσκος Άνεμος», τονίζοντας ότι μόνο 21 από τα 30 σωματεία που υποστηρίζει, ζήτησαν την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ.

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Ο "φρέσκος άνεμος" φταίει για τη διακοπή χρηματοδότησης»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία τιτλοφορείται «Με ψέματα δεν κερδίζεις»:

«Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του «Φρέσκου Άνεμου» που αναφέρεται σε δήθεν στήριξη 30 Σωματείων για παραίτηση ΔΣ, για μία ακόμα φορά είναι ολοφάνερο ότι γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης των Σωματείων μας.

Δυστυχώς, δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι τα Σωματεία μας ούτε εξαγοράζονται ούτε κομματικοποιούνται παρά τις πιέσεις και το bullying που δέχονται από παντού.

Συγκεκριμένα από τα 30 Σωματεία τα 6 δεν έχουν δραστηριότητα και 3 Σωματεία με δραστηριότητα δεν έχουν υπογράψει το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Όπως, λοιπόν, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ο «Φρέσκος Άνεμος» από μόνος του δηλώνει την ανυπαρξία του, αφού έχει μόνο 21 σωματεία από τα 110 που ψηφίζουν.

Δυστυχώς, ωστόσο, ο «Φρέσκος Άνεμος» και οι συνεργάτες του έγιναν αιτία:

1. Να κοπεί για πρώτη φορά στα χρονικά η χρηματοδότηση της ΓΓΑ προς την Ομοσπονδία.
2. Να ανασταλεί χορηγία από μεγάλο δωρητή για τους αθλητές ΑμεΑ.
3. Να δημιουργήσει κλίμα που απωθεί τα παιδιά να έρθουν στην Ιστιοπλοΐα.

Κι όσο για την ανανέωση που επικαλούνται, αυτή είναι ήδη δεδομένη και όλοι το γνωρίζουν, αφού στο νέο ΔΣ η πλειοψηφία θα αποτελείται από αθλητές και γυναίκες».

Στο μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωσή της η ΕΙΟ επισημαίνει τα εξής:

«Η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού αμέσως μετά τη χθεσινή προκήρυξη εκλογών για αναστολή της χρηματοδότησης της ΕΙΟ και διενέργεια ενός ακόμα οικονομικού ελέγχου αποδεικνύει περίτρανα το σχέδιο άλωσής της με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος από την αρχή και σιγά σιγά η κοινή γνώμη καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Οι μάσκες έπεσαν.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο πρώτος έλεγχος αποφασίστηκε από τον Υφυπουργό την ίδια ημέρα που στείλαμε εξώδικο στον εκλεκτό του, στέλνοντας τέσσερα άξια στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Υφυπουργείου.

Δημιούργησε δεύτερο έλεγχο με ανάθεση σε εταιρεία ορκωτών λογιστών για να μπορέσει να αποδείξει τυχόν οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας και την σχετική έκθεση να χρησιμοποιούσε για την υπεράσπιση των εκλεκτών του.

Η ΕΙΟ με αλλεπάλληλες επιστολές ζήτησε από το Υφυπουργείο τα πορίσματα των ελέγχων τα οποία δεν μας δόθηκαν. Κατόπιν τούτου με εισαγγελική παραγγελία αιτηθήκαμε τις εκθέσεις των ελέγχων εντός 20 ημερών. Αν και έχουν περάσει περίπου δύο μήνες ο Υφυπουργός δεν σεβάστηκε ούτε την εισαγγελική παραγγελία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υφυπουργού προκηρύξαμε νόμιμα εκλογές για τις 14 Μαρτίου. Τι πιο δημοκρατικός τρόπος για την ανάδειξη νέας διοίκησης μέσα από τα σωματεία. Αυτή είναι η απάντησή μας στο «δεν έχουμε τσίπα» του κ. Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης δεν καταλαβαίνει ότι η αναγγελία του νέου ελέγχου προσβάλλει τα πανάξια στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας που διενήργησε τον πρώτο έλεγχο, καθώς επίσης ότι δυσφημεί με αυτόν τον τρόπο και την εταιρεία ορκωτών λογιστών τους οποίους αυτός επέλεξε με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό.

Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ είναι χαρά για εμάς, γιατί αναγγέλλοντάς τον λίγες ώρες μετά την προκήρυξη εκλογών, που θα γίνουν σύμφωνα με το δικό του νόμο, δείχνει ξεκάθαρα τον πανικό των εκλεκτών του για τη συντριβή τους στις επερχόμενες εκλογές».