Παραίτηση Χριστόπουλου από την ΕΙΟ: «Οι συνθήκες δεν με εκφράζουν»

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος παραιτήθηκε από το ΔΣ της ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και τη «γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ».

Παραίτηση Χριστόπουλου από την ΕΙΟ: «Οι συνθήκες δεν με εκφράζουν»

Μετά τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε χθες από το ΔΣ της ΕΙΟ και ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Στην επιστολή παραίτησης, αναφέρεται στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και «στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα». Ο κ. Χριστόπουλος τονίζει: «Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα».

Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ,

Γιώργος Χριστόπουλος, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , MSc MBA PhD».