Παραιτήθηκε από την ΕΙΟ ο Αδαμόπουλος- Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου, τον οποίο κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου, ως τον παράγοντα που την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998.  

 Παραιτήθηκε από την ΕΙΟ ο Αδαμόπουλος- Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία υπέβαλε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, τον οποίο κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου, ως τον παράγοντα που την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998.

Με 171 λέξεις η επίσημη απάντηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου στα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος που είναι στην Ε.Ι.Ο. από το 1997, παύτηκε και από κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Ραφήνα και σε αναστολή της ιδιότητας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου. Αυτονοήτως, και προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της Ομοσπονδίας, η τιμή και η υπόληψη του συνόλου των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος και να διευκολυνθεί η έρευνα για την οποία την τελική απόφαση έχει η Δικαιοσύνη, ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη Αδαμόπουλου. Ο τελευταίος φέρεται ως ο άνθρωπος τον οποίον η Ολυμπιονίκης μας κατονόμασε στον εισαγγελέα για τα καταγγελλόμενα. Παραλλήλως, ζητήσαμε από τον κ. Αδαμόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μπεκατώρου: «Ο λόγος που δε μίλησα πριν...» (vid)

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει απερίφραστα ότι θα στηρίξει την αθλήτρια και θα σταθεί αρωγός της σε ό,τι χρειαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας σε κάθε αρμόδια αρχή. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν είχε περιέλθει σε κανένα μέλος της Ομοσπονδίας επίσημα, ανεπίσημα, ως φήμη ή ακόμη και ως ψίθυρος, η παραμικρή ένδειξη για τη συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε αντίστοιχη άλλη αποτρόπαιη πράξη.

Καλούμε κάθε αθλητή και αθλήτρια, παράγοντα ή μέλος της Ομοσπονδίας, εφόσον έχει υπάρξει θύμα ή έχει περιέλθει εις γνώση του τέτοια συμπεριφορά, να την καταγγείλει και θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Το ίδιο καλούμε να πράξει κάθε αθλητής ή παράγοντας σε οποιοδήποτε άθλημα. Τα θύματα μιας τέτοιας ή ανάλογης συμπεριφοράς δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους.

Μπεκατώρου: Αυτός με κακοποίησε σεξουαλικά!

Η Ομοσπονδία καλεί άμεσα την Ολυμπιονίκη μας να προσέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο και να αναφερθεί λεπτομερώς στην καταγγελία της έτσι ώστε η Ομοσπονδία να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η σχετική καταγγελία μάς συγκλόνισε διότι ουδέποτε στο χώρο της Ιστιοπλοΐας υπήρξε στο παρελθόν η παραμικρή υποψία για τέτοιο περιστατικό.

Η Μπεκατώρου «Σπάει τη Σιωπή»: Του είπα όχι και ασέλγησε πάνω μου

Τονίζουμε, όπως και με τη χθεσινή ανακοίνωσή μας, ότι η Ομοσπονδία πράττει και θα πράξει τα δέοντα και δεν θα επιτρέψει να παραμείνει η παραμικρή σκιά ως προς το κύρος της και την προάσπιση των ιδεωδών του αθλητισμού που υπηρετεί ανεπίληπτα εδώ και επτά δεκαετίες».