Συλλυπητήρια του Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο του ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη

Την οδύνη του για τον θάνατο του Λεωνίδα Πελεκανάκη από κορονοϊό εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συλλυπήθηκε τους οικείους του άτυχου ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας.

Συλλυπητήρια του Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο του ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης στο άκουσμα της θλιβερής είδησης ότι ο ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό.

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης-Η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου Πειραιά:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του Πειραιώτη Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Λεωνίδα Πελεκανάκη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα μετά από δίμηνη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης υπήρξε ένας κορυφαίος αθλητής της ανοικτής θάλασσας, που ξεκίνησε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και κατάφερε να κάνει τους Πειραιώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες, υπερήφανους με τις σπουδαίες διακρίσεις του, όπως ήταν η κατάκτηση της 6ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή, καθώς και η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 1993 μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη. Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης υπήρξε αναμφισβήτητα μια σπουδαία φυσιογνωμία της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Στους οικείους του, αλλά και στην οικογένεια της ιστιοπλοΐας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας