Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης-Η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελακανάκης, πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/1) από κορονοϊό, σκορπώντας θλίψη στο χώρο της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Πέθανε από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης-Η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Ο 58χρονος Ολυμπιονίκης, ο οποίος έδινε μάχη εδώ και δύο μήνες να κρατηθεί στη ζωή, δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, συμμετείχε σε αγώνες. Μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία επιβάρυνε περισσότερο την κατάστασή του και κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/1).

Παρόλο που, αρχικά, δεν αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα εντελώς ξαφνικά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητο ότι πρέπει να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ο ιός του προκάλεσε πρόβλημα στον νωτιαίο μυελό.

Πρόκειται για μία σπάνια επιπλοκή αλλά, και πάλι, λόγω της καλής φυσικής κατάστασης του Λεωνίδα Πελεκανάκη υπήρχε αισιοδοξία ότι θα κατάφερνε να βγει νικητής.

Στις 2 Δεκεμβρίου μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η νόσος του νέου κορωνοϊού προκάλεσε μία σειρά από άλλες επιπλοκές στην υγεία του πρωταθλητή αλλά, και πάλι, υπήρχαν ελπίδες ότι θα βγει νικητής.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία επιβάρυνε περισσότερο την, ήδη, βεβαρημένη κατάσταση.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και από μικρός βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Το βιογραφικό του ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας:

"Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη.

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του".

Η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

"Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα του Covid 19.

Τεράστια απώλεια για την ελληνική ιστιοπλοΐα και αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο στα παιδιά και στους οικείους του".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας