Νινάμι: «Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Οι τοποθετήσεις για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι συνεχίζονται. Σήμερα (13/1) ήταν η σειρά του Τακέσι Νινάμι, ο οποίος είναι οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργό της Ιωπανίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, να...ανάψει φωτιές.

Νινάμι: «Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο επικεφαλής της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας καταναλωτικών προϊόντων «Suntory Holdings» και κυβερνητικός σύμβουλος δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν η Ιαπωνία μπορεί να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της πανδημίας!

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ή όχι, αλλά είναι ένα υπέροχο μήνυμα στον κόσμο, καθώς ξεπερνά τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Σίγουρα, πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια», δήλωσε ο CEO της Suntory Τακέσι Νινάμι, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα, σε συνέντευξή του σήμερα Τετάρτη.

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Κανένα θέμα ματαίωσης»

Ο Νιναμι είπε ότι πιθανότατα οριστική απόφαση θα ληφθεί απόφαση έως τα τέλη Μαρτίου, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Ακύρωση ή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, θέλει το 80% των Ιαπώνων

Θυμίζουμε πως ο Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο, χαρακτήρισε «ψευδείς πληροφορίες» τις πρόσφατες εικασίες αρκετών μέσων ενημέρωσης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις οποίες, τον ερχόμενο μήνα θα τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, ανάμεσα στους διοργανωτές και την ΔΟΕ.