Ολυμπιακοί Αγώνες: «Κανένα θέμα ματαίωσης»

Κατηγορηματικά διέψευσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων τα σενάρια περί ματαίωσης της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Κανένα θέμα ματαίωσης»

Διέψευσαν στην Ιαπωνία, πως υπήρξαν ή θα υπάρξουν συζητήσεις για πιθανή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι διοργανωτές είναι κάθετοι, υποστηρίζοντας πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν και δεν θα υπάρξει κανένα θέμα ματαίωσής τους.

Μάλιστα, ο Γενικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο, χαρακτήρισε «ψευδείς πληροφορίες» τις πρόσφατες εικασίες αρκετών μέσων ενημέρωσης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις οποίες, τον ερχόμενο μήνα θα τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, ανάμεσα στους διοργανωτές και την ΔΟΕ.

«Όταν αυτές οι πληροφορίες έρχονται στο φως, μερικοί άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και πως αυτά τα δημοσιεύματα είναι ψευδή», τόνισε ο Μούτο.

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με την οποία το 45% των Ιαπώνων επιθυμεί αναβολή και το 35% δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας πλήρους ακύρωσης, τόνισε: «Ο αριθμός των ατόμων που ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αυξηθεί μόνο κατά 5%. Αυτό που πρέπει να εγγυηθούμε στον κόσμο, είναι ότι θα διεξαγάγουμε Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς προβλήματα και με μέτρα κατά του ιού».