Μακρόν: «Το κράτος δεν θα υποκαταστήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον αθλητισμό»

Ο Πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκε εχθές (17/11) με τους παράγοντες του αθλητισμού της Γαλλίας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Μακρόν: «Το κράτος δεν θα υποκαταστήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον αθλητισμό»

Ήταν μια συνάντηση που περίμεναν με ανυπομονησία παίκτες από τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης, ήταν και αυτό που αφορά στην συμφωνία με την Mediapro για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο όμιλος δεν έχει καταβάλει εμπρόθεσμα τα 172 εκατομμύρια ευρώ, που έπρεπε να έχει δώσει τον προηγούμενο μήνα και παράλληλα, απαιτεί μείωση κατά 25% του ποσού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που καταβάλλονται για αυτήν την σεζόν. Ως αποτέλεσμα, προέκυψε μια νομική «μάχη» με την επαγγελματική λίγκα (LFP). Για να αντισταθμίσει αυτές τις απώλειες, η Ένωση έπρεπε να προχωρήσει σε δανεισμό για να αποφύγει την καταστροφή. Είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματικοί σύλλογοι της Γαλλίας, για το οποίο κάποιοι, περίμεναν... χείρα βοήθειας από τον Μακρόν.

«Γνωρίζουμε τη μακροοικονομική σημασία αυτής της σύμβασης. Θα σας πω ειλικρινά, ότι αυτό είναι ένα τρελό συμβόλαιο. Είχαμε προειδοποιήσει την διοργανώτρια. Γνωρίζαμε ότι αυτή η σύμβαση ήταν εύθραυστη. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που το διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν πολύ σοβαροί. Όλοι βρισκόμαστε σε μια αδύνατη κατάσταση», επεσήμανε ο Μακρόν και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να βρουν μια έξυπνη λύση μεταξύ των εταίρων, αλλά θα απαιτήσω ώστε το κράτος να μην υποκαταστήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα με τα χρήματα των φορολογουμένων».

Ο Μακρόν ήταν απόλυτος στην τοποθέτηση του, τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσει το γαλλικό ποδόσφαιρο να υποπέσει στα λάθη που μπορεί να προκληθούν από αυτήν την σύμβαση».

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ