Ρικάκο Ικέε: Νικήτρια της ζωής – Μετά τη λευχαιμία σε μίτινγκ κολύμβησης στις 29 Αυγούστου!

Η Ρικάκο Ικέε όχι μόνο νίκησε τη λευχαιμία και επέστρεψε στις πισίνες αλλά είναι έτοιμη και για τους πρώτους της αγώνες. Η Γιαπωνέζα θα λάβει μέρος σε μίτινγκ κολύμβησης στις 29 Αυγούστου.

Ρικάκο Ικέε: Νικήτρια της ζωής – Μετά τη λευχαιμία σε μίτινγκ κολύμβησης στις 29 Αυγούστου!

Η κορυφαία κολυμβήτρια της Ιαπωνίας, Ρικάκο Ικέε σε ηλικία 16 ετών ήταν φιναλίστ στα 100μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Φεβρουάριο του 2019.

Νίκησε όμως την ασθένειά της και όχι μόνο επέστρεψε στις πισίνες αλλά είναι έτοιμη και για τους πρώτους επίσημους αγώνες της!

Όταν περασμένο Δεκέμβριο είχε κάνει γνωστό πως πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και περιμένει το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, προκειμένου να ξαναρχίσει προπονήσεις, κανένας δεν περίμενε πως σε οκτώ μήνες θα είναι έτοιμη να λάβει μέρος και σε μίτινγκ κολύμβησης.

Κολύμβηση: Πήρε εξιτήριο η Ρικάκο Ίκεε

Η 20χρονη πρωταθλήτρια, αποκάλυψε ότι θα επιστρέψει νωρίτερα στην επίσημη δράση.

Μάλιστα, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK, αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφεραν ότι η Ικέε, θα λάβει μέρος σε μίτινγκ που θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου στο κέντρο κολύμβησης Tatsumi, στο Τόκιο.

Η Ικέε, που πέρασε 10 μήνες στο νοσοκομείο καταπολεμώντας την λευχαιμία, κατέκτησε πέντε παγκόσμιους τίτλους ως νεάνιδα, το 2015 στη Σινγκαπούρη και το 2017 στην Ινδιανάπολη, ενώ στους Πανασιατικούς αγώνες του 2018, στην Τζακάρτα, κατέκτησε έξι χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα 100μ. πεταλούδα.