Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας 14-7: Σήκωσε το 4ο Κύπελλο Ελλάδας και πάει ξανά για το τρεμπλ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός κέρδισε 14-7 τον ΑΝΟ Γλυφάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο φάιναλ φορ της Λάρισας και κατέκτησε το τρόπαιο. Το 4ο Κύπελλο για τις «ερυθρόλευκες» που πάνε τώρα για το δεύτερο σερί τρεμπλ. 

Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας 14-7: Σήκωσε το 4ο Κύπελλο Ελλάδας και πάει ξανά για το τρεμπλ

Μια ακόμη «κούπα» στο πόλο γυναικών βάφτηκε κόκκινη. Ο Ολυμπιακός μετά το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Πρωτάθλημα Ευρώπης (EuroLeague), κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας.

Κέρδισε 14-7 στον τελικό του φάιναλ φορ της Λάρισας, την αξιόμαχη ομάδα της Γλυφάδας και κατέκτησε το 4ο Κύπελλο στην Ιστορία του και φυσικά βάζει…πλώρη για δεύτερο σερί τρεμπλ!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά και προηγήθηκε 3-0 (Σιούτη, Ξενάκη, Μυριοκεφαλιτάκη), παίζοντας σωστά στην επίθεση αλλά και στην άμυνα με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να πιάνει και πέναλτι της Κοντογιάννη. Στο δεύτερο μισό ο ΑΝΟΓ βρήκε λύσεις στην επίθεση, η ζώνη δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό που δεν είχε καλή κυκλοφορία. Χάθηκε πέναλτι από την Ελευθερία Πλευρίτου (το έπιασε η Γκανγκλ), μια επίθεση στην παραπάνω και έτσι η Γλυφάδα με τις Αντωνιάδη, Νίνου και Κούλχαας ισοφάρισε (3-3).

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε και πάλι με τον Ολυμπιακό να έχει τον ίδιο ρυθμό, όπως και στην πρώτη περίοδο. Έβγαλε άμυνες, κολύμπησε, πήγε στην κόντρα και με τις Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου ξέφυγε 5-3 ενώ η Βάσω Πλευρίτου με πέναλτι που κέρδισε η Ξενάκη και πάλι στην κόντρα, έγραψε το 6-3 πριν καλά-καλά παίξουμε τρία λεπτά στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Μάλιστα στα μισά της περιόδου, η Ελευθεριάδου σημείωσε και το 7-3 με τον Ολυμπιακό να σημειώνει τέσσερα γκολ ενώ η Ελευθεριάδου με ένα ακόμη δικό της τέρμα διαμόρφωσε το 8-3. Η Γλυφάδα που είχε μείνει χωρίς γκολ για περίπου οκτώ λεπτά, σκόραρε με την Γκίλλα στο τέλος του ημιχρόνου (8-4).

Ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να μην παίζει το ίδιο καλά στην επίθεση. Έκανε λάθη, έχασε επιθέσεις στην παραπάνω και η Γλυφάδα προσπαθούσε να...μαζέψει τη διαφορά. Η Τίνα Κοντογιάννη από την περιφέρεια μείωσε σε 8-5, με τα κορίτσια του Τσίριτς να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την Καρύτσα να έχει περάσει στο τέρμα στη θέση της Γκανγκλ. Τελικά, 1.43 για το τέλος της περιόδου, η Κίρα Κρίστμας μετά την έξοχη ασίστ από την Τριχά στην παίκτρια παραπάνω, πέτυχε το 9-5 για τον Ολυμπιακό. Ο ΑΝΟΓ όμως πήρε τελικά την τρίτη περίοδο (1-2) με το γκολ της Γρηγοροπούλου στο φινάλε, να μειώνει σε 9-6.

Η Έλενα Ξενάκη με το...καλημέρα στην τελευταία περίοδο, πήρε και την αποβολή, εκτέλεσε η ίδια και πέτυχε το 10-6, με την Ειρήνη Νίνου να μειώνει σε 10-7 (6.43 για το τέλος του αγώνα), ωστόσο σε μια κρίσιμη επίθεση στην παίκτρια παραπάνω χάθηκε η μπάλα και η Κρίστμας έφυγε στην κόντρα και εκτέλεσε για το 11-7. Η Βασιλική Πλευρίτου πέτυχε και το 12-7 για τον Ολυμπιακό, απέναντι στη Γλυφάδα που πάλεψε, προσπάθησε αλλά η ομάδα του Πειραιά είναι η κορυφαία στον κόσμο.

Μαργαρίτα Πλευρίτου και Έλενα Ξενάκη έγραψαν το 14-7 μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ομάδας του Ολυμπιακού που βρίσκονται στη Λάρισα.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-1, 1-2, 5-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά, Δρακωτού.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ειρήνη Νίνου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.