Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7: Back to back για την ομαδάρα του Τσίριτς

Ο Ολυμπιακός υπέταξε με 11-7 την Σαμπαντέλ στον τελικό του Final 4 της EuroLeague στο πόλο γυναικών και έκανε το back to back.

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7: Back to back για την ομαδάρα του Τσίριτς

Έγραψε ιστορία η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού κατακτώντας για δεύτερη σερί χρονιά την LEN EuroLeague.

Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς σε έναν εξαιρετικό τελικό, υπέταξε με 11-7 την Σαμπαντέλ και κατέκτησε πανάξια ένα ακόμη Ευρωπαϊκό μέσα σε λίγους μήνες, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πειραιά είχε σηκώσει το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός όπως και στον ημιτελικό με την Ουίπεστ, μπήκε στον τελικό με το πόδι πατημένο στο γκάζι. «Έπνιξε» την Σαμπαντέλ, είχε εξαιρετικές επιθέσεις, έβγαλε τις άμυνες, η Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν «κέρβερος» και ξέφυγε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 5-1 στο ξεκίνημα της δεύτερης. Τη διαφορά αυτή την κράτησε, με την Σαμπαντέλ να προσπαθεί για να επιστρέψει αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να μειώσει στο γκολ και να κάνει ντέρμπι τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός πάντα έβρισκε λύσεις στην επίθεση και όταν η Σαμπαντέλ μείωσε σε 8-6 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, τα κορίτσια του Τσίριτς απάντησαν με ένα γρήγορο 2-0 και ουσιαστικά…τελείωσαν τον τελικό. Ελευθερία και Βασιλική Πλευρίτου έκαναν το 10-6, με τον κόσμο να παραληρεί στην εξέδρα του κλειστού κολυμβητηρίου του Πειραιά.

Μεγάλο ματς από την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Αυτή τη φορά πήρε τη σκυτάλη από την Έλενα Ξενάκη. Ήταν απίθανη στα δύο μέτρα. Κέρδισε ποινές, σκόραρε τρία γκολ και ήταν όνειρο. Εξαιρετική η άμυνα του Ολυμπιακού. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου στο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο ο Τσίριτς έριξε στη μάχη και την Σταματοπούλου που ήταν επίσης εξαιρετική.

Το τελικό 11-7 έστειλε τον Τσίριτς στο νερό και τον κόσμο του Ολυμπιακού στα ουράνια για αυτή την υπέροχη ομάδα. Το τμήμα που από το 2014 και μετά έχει κατακτήσει έξι Ευρωπαϊκά τρόπαια. Τρεις Ευρωλίγκες, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Λεν Τρόφι.

Ο Ολυμπιακός έγινε πλέον η ελληνική ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη Euroleague, αφήνοντας πίσω του τις Γλυφάδα και Βουλιαγμένη, ενώ μαζί με τις ολλανδικές Ντονκ Γκούντα και Νιρέους Τσαάνταμ βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τους πολυνίκεις συλλόγους, πίσω από τη σημερινή του αντίπαλο Σαμπαντέλ (5) και την ιταλική Οριζόντε Κατάνια (8).

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 2-0 Ελευθεριάδου (π.π.), 3-0 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-1 Στέφενς (π.π.), 4-1 Κρίστμας (περιφέρεια), 5-1 Μυριοκεφαλιτάκη (φουνταριστός), 5-2 Φαν ντερ Σλουτ (π.π.), 5-3 Γκέιμς (π.π.), 6-3 Μυριοκεφαλιτάκη (π.π.), 6-4 Πέρεθ (π.π.), 7-4 Μαργ. Πλευρίτου (π.π.), 7-5 Φόρθα (περιφέρεια), 8-5 Ελευθριάδου (πέναλτι), 8-6 Στέφενς (μπάσιμο), 9-6 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 10-6 Β. Πλευρίτου (π.π.), 11-6 Μυριοκεφαλιτάκη (π.π.), 11-7 Γκονζάλεθ (π.π.).

Ο Ολυμπιακός είχε 5/7 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Η Σαμπαντέλ είχε 5/14 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 με μπάσιμο.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μάικα Γκαρσία (5΄20΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), η Ξενάκη (2΄27΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού) και η Μυριοκεφαλιτάκη (47΄΄ πριν τη λήξη)

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2,
Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ράνεϊ , Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Σαμπαντέλ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Γκάμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλες 1, Καρίγια.